131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

AKTARLARDA KIŞ HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI

19 Kasım 2015, Perşembe 06:31

     


Soğuk havaların etkili olmaya başlamasıyla birlikte aktarlarda şifalı bitki satışlarında artış yaşanmaya başladı.

Kış mevsiminin etkisinin hissedilmeye başlandığı son günlerde, soğuk algınlığı ve gribe karşı önlem almak isteyen vatandaşlar aktarları ziyaret ediyor. Bitkisel ürünlerde şifa arayanların, özellikle sonbahar ve kış aylarında taleplerinin artmasıyla hareketli günler yaşadıklarını belirten Aliağalı Aktar Sümeyra Yeşil, “ Soğuk algınlığı ve gribe karşı önlem almak isteyen vatandaşlar bitkisel ürünlere sıklıkla başvuruyor” dedi.

EN ÇOK ZENCEFİL, TARÇIN VE IHLAMUR SATILIYOR

Soğuyan havaların, hastalıkları da beraberinde getirdiğini ifade eden Yeşil, zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmek ve soğuk algınlığına faydalı olduğu bilinen zencefil, adaçayı ve ıhlamurun en çok satılan bitkiler olduğunu belirtti.

Özellikle yüksek miktarda C vitamini içeren hibiskus çayının her gün bir bardak içilerek hastalıklara karşı önlem alınabileceğini dile getiren Yeşil, “Diğer adı da narçiçeği olan hibiskus narçiçeğinin kurutulmasıyla elde ediliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve koruyucu olması sebebiyle özellikle kış aylarında, her gün bir bardak içilmesini öneriyoruz. Aynı zamanda yağ yakıcı özelliğinin var olduğu da biliniyor, o yüzden çok fazla tercih ediliyor” dedi.

TATLI KRİZLERİNİ TARÇIN ENGELLİYOR

Son yıllarda antibiyotik kullanımı ve yan etkileri konusunda insanların bilinçlendiğini belirten Yeşil, ilaç kullanmaktan kaçanlara üst solunu yolları rahatsızlıklarında tarçın, zerdeçal, zencefil köklerini önerdiklerini söyleyerek, “Özellikle tarçının kan şekerini dengelemesi, yağ yakımını hızlandırması, tatlı ihtiyacını karşıladığı için çok fazla talep gördüğünü söyleyebilirim. Çaya ve günlük olarak tüketilen suya eklenerek kullanan kabuk tarçın ani yaşanan tatlı krizlerinin önüne geçebiliyor” şeklinde konuştu.

(EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler