131019098
19 Nisan 2024, Cuma

SEYYAR PİYANGO BİLETİ SATIŞLARI AZALDI

19 Aralık 2018, Çarşamba 06:54

     


Milli Piyango İdaresi’nin yeni uygulamasıyla yılbaşı biletlerinin terminal makinelerde basılması, Aliağa’da seyyar bilet satışlarını olumsuz yönde etkiliyor.

Yılbaşı yaklaşırken umut dağıtan yılbaşı biletlerine de rağbet arttı. Fakat merkezi olarak basılarak bayilere ulaştırılan piyango biletleri, 19 Haziran 2018 tarihinde başlayan uygulamayla birlikte, bayilerdeki terminal makinelerde basılmaya başlaması seyyar biletçileri zor duruma soktu.

“Özellikle seyyar satıcılar bitti”

Geçen seneye oranla bu yıl elden bilet satışlarının yarı yarıya azaldığını belirten, 20 yıldır Aliağa’da esnaf olarak hizmet vermekte olan Oğuz Yüksel konu hakkında şöyle konuştu; “Geçen sene bu zamanlarda daha fazla elden satış yapmıştım. Yirmi günü geçti bilet çıkalı geçen sene sattığımın yarısını satmadım. Bunun sebebini olarak vatandaşın ekonomik olarak sıkıntıda olmasını görüyorum. Bakacak olursak tam bilet fiyatımız yetmiş, yarım otuz beş, çeyrek fiyatımız ise on yedi buçuk. Bu sıkıntılı ekonomide vatandaş bilet almakta zorlanıyor.”. Bu sene başlayan yılbaşı biletinde makine dönemiyle alakalı olarak konuşan Yüksel,” Bu sene yeni bir uygulama yaptı Milli Piyango İdaresi. Şimdi herkes bilet satıyor. Marketler, benzinlikler, postane bilet satıyor. İnternetten şans oyunları siteleri bile bilet satıyor. Bunlar küçük esnafı bitiriyor tabi ki. Geçimini sadece milli piyangodan sağlayanlar bu durumdan daha çok etkilenecek. Özellikle seyyar satıcılar bitti. Biletli makine sistemine geçti milli piyango. Makine sistemine geçince sıkıntı oldu. Seyyar bayilere bir terminal vermeleri gerekiyor. Bu yıl geleneksel bilet olayı bitecek diyorlar. Sadece makineden çıkacak diyorlar. Bizim için sorun değil ama seyyarlar için sorun olacak.” İfadelerini kullanarak seyyar bilet satıcılarının durumunu aktardı.

“Geleneksel bilet satışımızın olması daha güzel”

Menemen’den Aliağa’ya gelip 10 yıldır seyyar bilet satıcılığı yapan Adnan Dönmez ise konuyla alakalı olarak, “ Ben geçen sene yaptığım satışı bu sene yapamıyorum. Müşteri makine daha sağlam sonuç verir diye makineye yöneldi. Bizim satışlarımız rağbet görmüyor artık. Makineye herkes güvenmesin. Bizim istediğimiz de bu. Zaten zor şartlarda yapıyoruz bu işi. Gece bir başımıza tenha sokaklardan geçiyoruz yeri geliyor. Makine verirlerse bize bu bizi daha çok tehlikeye sokar. Gasp olayları artar diye düşünüyoruz. Geleneksel bilet satışımızın olması daha güzel.” şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler