131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ALİAĞA’DA KARNE HEYECANI

20 Ocak 2018, Cumartesi 07:03

     


2017-2018 eğitim öğretim yılının 1. yarıyılının sona ermesi nedeniyle Atatürk İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi.

2017-2018 eğitim öğretim 1. yarıyılı sona erdi. Öğrencilere karnelerini vermek ve başarılarını kutlamak üzere Atatürk İlkokulu’nda bir tören düzenlendi. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin Avrupa Birliği Projeleri çalışmaları için İspanya’da bulunmasından dolayı katılamadığı törende karnelerini Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Şube Müdürü Hayati Yavuz, Şube Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu, Şube Müdürü Barış Özel ve Atatürk İlkokulu Müdürü Yahya Çolak’ın elinden alan birinci sınıf öğrencilerinin heyecanı gözlerinden okundu.

‘Çocukların özgüvenlerini yitirecekleri yorumlar yapmayın!’

Renkli anların yaşandığı karne töreninde veliler de çocuklarının sevincine ortak olurken, Okul Müdürü Yahya Çolak törende gerçekleştirdiği konuşmasında velilere seslenerek; “Bu karne töreni ile yoğun bir çalışmanın sonunda 2017-2018 birinci yarıyılın tamamlamış bulunuyoruz. Çocuklarımızı değerlendirdiğimizde birçok alanda başarılı olduklarını görebiliriz. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedelemeyiniz. Özgüvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalarda bulunmayınız. Bu seçkin çocuklarla siz de bizim gibi her zaman gurur duyunuz.” hatırlatmalarında bulundu. Çolak, törene katılım sağlayan ve öğrencilerin karne heyecanını paylaşan herkese teşekkürlerini sunarak öğrencilere bol bol kitap okudukları ve gönüllerince gezebildikleri huzurlu bir tatil dileğinde bulundu.

Avrupa Birliği Projeleri dolayısıyla İspanya’da incelemelerde bulunan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse ise yarıyılı tamamlayan öğrencilere seslendiği mesajında, başarılı olmanın en önemli faktörlerinden birinin de kendine güvenmek olduğunun altını çizerken, öğrencilerin tatil boyunca dinlenmeye vakit ayırmanın yanı sıra 2. yarıyıllarını da planlamalarını öğütledi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler