131019098
29 Mart 2024, Cuma

İZMİR-ALİAĞA ARASI SEFER YAPAN DOLMUŞÇULAR YOLCU SIKINTISI YAŞIYOR

20 Şubat 2015, Cuma 17:21

     


İzmir-Aliağa arasında yolcu taşımacılığı yapan Sebat ve Gürbüz otobüs firması dolmuş şoförleri, Aliağa Yıldıray Kıraathanesinde yaptıkları toplantı ile yaşadıkları yolcu sıkıntısını dile getirdi. İzban’ın hizmete girmesi sonucu yolcu sayısının büyük oranda düştüğünü dile getiren İzmir-Aliağa hattında çalışan dolmuş şoförleri yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

Belirtilen güzergâhta 3 yıl önce güzergâh belgeli 120 araç çalışırken, şimdi ise sadece 15 araç hizmet veriyor. Kalan bu 15 araç da yolcu sıkıntısı çekiyor. İzmir Büyük Şehir Belediyesi tarafından geliştirilen akıllı kart sisteminin yaşanan sıkıntıya çözüm olabileceğini dile getiren firma sahipleri ve şoförler Aliağa-İzmir arası olan güzergâhlarının Şakran’a kadar uzatılmasını talep ediyor.

Dolmuşçular ‘akıllı kart’ istiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise şehir içi toplu ulaşım hizmeti veren minibüslerin Kentkartlı sisteme geçmesi için hazırlıklarını sürdürüyor. Sisteme dâhil olmayı kabul ettiklerini söyleyen Gürbüz Firması sahibi Hamdi Gürbüz, yaşanan sıkıntıya çözüm olması açısından akıllı kartları takarak İzmir Büyük Şehir Belediyesi bünyesinde çalışmaya başlayıp, dolmuşların gelirlerinin tespit edilebileceğini dile getirdi. Gürbüz,”İzmir-Aliağa hattındaki dolmuşlar kazanıyorsa devam ettirilir, kazanmıyorsa da Aliağa şehir içinden, Şakran’dan ve İzmir tarafından bir güzergâhla çözüm üretilebilir” dedi.

Gürbüz, “Akıllı kart uygulaması çözüm olabilir”

Basına seslerini duyurabilmek için yapılan toplantıda konuşan Gürbüz, 15 araç sahibinin işsiz kalmasından endişe duyduklarını belirterek, “Şoför arkadaşımızın akıllı karta geçerek Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi ile iş birliği yaparak şu an son bulmaya yaklaşan işlerinin devam etmesini rica ediyoruz. Aliağa-İzmir hattındaki eksikliğin giderilmesini istiyoruz. Aliağamız büyüyor, buraya dışarıdan gelen araçlar yerine bu arkadaşlarımıza yer verilmesini istiyoruz. Şimdiki mağduriyetin giderilmesi anlamında da Cezaevinden İzmir’e bir ilave yapılması onların sıkıntısını bir nebze giderebilir. Burada çalışan arkadaşlarımızın kontak kapatarak işlerine son vermesine gönlümüz razı değil. Yetkililer sahip çıksınlar” şeklinde konuştu.

Şoförler işsiz kalmak istemiyor

Aliağa-İzmir güzergâhında 13 senedir çalıştığını söyleyen dolmuş şoförü Bekir Dönmez ise,”İzban’ın gelmesi halkımız için çok güzel bir gelişme oldu, ama bizim de bir yerlere yönlendirilmemiz ve mağduriyetimizin giderilmesi gerekiyor. Şu anda Çandarlı’dan Dikili’den Aliağa’ya araçlar çalışıyor, ama biz buradan oraya gidemiyoruz. Plajlara kadar olan güzergâhımızın Şakran’a uzamasını ve Şakran-İzmir arasında çalışmak istiyoruz. Sadece bu güzergâhta çalışırsak işimize devam edemeyeceğiz. Aziz Kocaoğlu’nun bize önermiş olduğu akıllı kartı kabul ediyoruz. Biz bugüne kadar yolcu az demedik, sürekli sefer yaptık. Aliağa halkını mağdur etmedik. Oda başkanımızdan, Serkan Acar’dan ve Aziz Kocaoğlu’ndan elinden geleni yapmasını rica ediyoruz” şeklinde konuştu. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler