131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

YARDIM SEVENLER DERNEĞİ 87. YILINI KUTLADI

20 Şubat 2015, Cuma 17:21

     


Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Aliağa Şubesi, TYSD’nin kuruluşunun 87. yıl dönümünü yeni dernek şubesinin açılışını yaparak kutladı. 24 yıldır faaliyet gösteren Aliağa Yardım Sevenler Derneği, yeni faaliyetlerine artık Kazım Dirik Mahallesi İstiklal Caddesi Akyıldız Pasajı’ndaki merkezinde devam edecek. 128 üyesi bulunan TYSD Aliağa Şubesi, üyelerin de katılımıyla hem derneğin yıldönümünü hem de şube açılışını bir arada kutladı.

GÜLBOY, ”17 ÖĞRENCİMİZE BURS VERİYORUZ”

Aliağa Şubesi Başkanı Dilek Gülboy, “Haftada bir olarak gerçekleştirdiğimiz toplantılarda, Aliağa’nın faydasına olabilecek eğitim ve barınma faaliyetlerini konuşuyoruz. 17 öğrencimize burs veriyoruz”dedi.

GÜLBOY, ”HUZUREVİ PROJEMİZ İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ”

Çalıştığı için ebeveynlerine bakamayan yeni nesil eşlerin, anne ve babalarını Aliağa’da teslim edecekleri bir yer olmadığı için Aliağa’da yapmayı düşündükleri bir ‘Huzurevi Projesi ‘ olduğunu ifade eden Gülboy, ” 100 yatak kapasiteli, bir katının geriatrik bakım merkezi olarak yapılmasını düşündüğümüz 5 katlı bir huzurevi projemiz var. Ancak bazı sıkıntılar nedeniyle mahkeme süreci başladı. Huzurevinin yapımına başlayabilmemiz ve mahkeme sürecini sonlandırmamız adına imza kampanyası oluşturduk. Çünkü bürokratlardan herhangi bir destek alamadık. İmza için Aliağa’da yaşayan vatandaşlarımızı dernek şubemize bekliyoruz” dedi.

SAKA, ”İNSANLIĞA HİZMET ETMEK İSTEYENLERİ DERNEĞİMİZE BEKLİYORUZ”

Yeni dernek şube binasına taşınmalarının sevincini tam anlamıyla yaşayamadıklarını ifade eden ikinci Başkan Nebahat Saka, huzurevi projesinde için başlatılan imza kampanyasına destek beklediklerini söyledi. Saka, ”Dernek olarak kişisel faydalarımızı değil, toplumda herkesin faydalanabileceği bir huzurevimiz olsun istiyoruz. Bu bağlamda insanlığa hizmet etmek isteyen ve bizim gibi düşünen herkesi yanımıza bekliyoruz. Bu desteği yalnızca maddi anlamda değil, manevi olarak da verebilirler” diye konuştu. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler