131019098
19 Mart 2024, Salı

‘ARTI PARA’ GERGİNLİĞİ SÜRÜYOR

20 Şubat 2018, Salı 06:53

     


İZBAN’da uygulanmaya başlanan ‘Artı Para’ sistemine karşı vatandaşların tepkileri sürerken, hafta sonu Alsancak İstasyonu’nda güvenlik görevlileri ile bir yolcu arasında arbede yaşandı. Bir benzeri geçtiğimiz hafta içi Karşıyaka İstasyonu’nda yaşanan tartışma sistemi karşı tepki biraz daha büyüttü.

İZBAN'da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz tarihinde uygulanmaya başladığı "Artı Para" adlı yeni sisteme karşı tepkiler her geçen gün büyüyor. Yeni sistem vatandaşların tepkilerine rağmen sürerken, cumartesi günü akşam saatlerinde İZBAN Alsancak İstasyonu’nda güvenlik görevlilerinin bir genci copladığı görüldü. İddiaya göre, kimliği öğrenilemeyen bir genç, "artı para" sistemi nedeniyle kartında yetersiz bakiye olduğu için turnikelerden geçemedi. Duruma sinirlenen genç, uygulamaya tepki gösterince İZBAN güvenlik görevlileri duruma müdahale etti. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine kimliği belirsiz genç, güvenlik görevlileri tarafından diğer yolcuların arasında coplarla darp edildi. Yaşananlar bir yolcu tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

KARŞIYAKA’DA DA KAVGA ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz hafta içi de İZBAN Karşıyaka İstasyonu’nda, ulaşım kartında en uzak mesafe bakiyesi yüklü olmadığı için turnikelerden geçemeyen bir vatandaş görevlilerle tartışmıştı. Söz konusu uygulama vatandaşlar ile istasyondaki güvenlik görevlileri arasında kavgaya yol açmış, ulaşım kartında yakın mesafeye gidecek bakiyesi olduğu halde, en uzak mesafe bakiyesi olmadığı için bir vatandaş turnikelerin önünde tepkisini dile getirmişti. İstasyon sorumlusu ve güvenlik görevlileri yeni sisteme olan kızgınlığını dile getiren öfkeli vatandaşa müdahale etmiş, istasyon dışına çıkartılmak istenen vatandaş ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıkmış, sözlü tartışma sonrası başlayan kavga çevredeki vatandaşların araya girmesiyle sona ermişti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler