131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞA ORTAOKULU ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

20 Mart 2015, Cuma 10:22

     


Çanakkale Şehitleri, Zaferin 100. yılında Aliağa Ortaokulu'nda öğretmen ve öğrencilerin gerçekleştirdiği program ile anıldı.

Aliağa Ortaokulu önünde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan, okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mustafa Apat, Çanakkale Savaşı'nda yaşanan gelişmeleri anlatarak savaşın zaferle sonuçlanmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve şehitleri andı.

ÖĞRENCİLERDEN MÜCADELEYİ ANLATAN MÜZİK DİNLETİSİ

Ardından, öğrenciler hep bir ağızdan Çanakkale adlı şiiri okudular. Bir grup öğrenci de Müzik Öğretmeni Ayşegül Yıldırım eşliğinde 'Eledim Eledim', Allı Turnam', Kahraman Erler' isimli türküleri seslendirdi. Türkülere gitar ve piyano ile eşlik eden Müzik Öğretmeni Meltem Turan, ''Öğrencilerle birlikte sık sık böyle programlar düzenliyoruz, ancak Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı olması münasebetiyle bu etkinliğimizin ayrı bir özelliği vardı. Ben, özveriyle hareket eden, çalışmalar esnasında gözleri dolarak çalışmalarını hiç yılmadan sürdüren öğrencilerimizi yürekten kutluyorum'' dedi. Programa öğrenci ve öğretenlerin yanı sıra çok sayıda davetli ve veli katıldı.

‘ÇANAKKALE DESTANI’ ADLI ORATORYO BÜYÜK ALKIŞ ALDI

‘Çanakkale Destanı’ adlı oratoryo sunumu da katılımcılar tarafından büyük alkış alırken, Aliağa Ortaokulu Müdürü Leyla, “Dokuzoğlu, öğretmen ve öğrencilerimiz, anma etkinliğini günün anlam ve önemini içten yaşayarak sundular, hepsini kutluyorum. Tüm şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet olsun'' dedi. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler