131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA ŞİİRLE BULUŞTU

20 Mart 2017, Pazartesi 07:00

     


Aliağa’da yeni bir sanat buluşmasının adımı atıldı. Ülke çapında ünlü eski kitapçı ‘Emin Sahaf’ işletmecisi Nazif Erten ve bir grup şiirsever tarafından, geçtiğimiz Cuma akşamı düzenlenen şiir okuma günleri Aliağalı sanatseverleri bir araya getirdi.

İkinci Yeni edebiyat akımının ünlü şairlerinden Cemal Süreya şiirlerinin okunduğu gecede, Süreya’nın şiirleri, sanat anlayışı ve hayatı üzerine sohbet etme imkanı bulan katılımcılar aynı zamanda eksik bilgilerini de tamamlama fırsatı yakaladılar. Geçtiğimiz sene de böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Nazif Erten “Daha önce de şiir dostlarımızla buna benzer bir etkinlik düzenlemiştik. Ancak bu sene bazı arkadaşlarımızın da istek ve desteğiyle kabuklarımızı kırmaya karar verdik. Şiiri tüm Aliağalılara yayma ve sevdirme, Aliağa’daki şiirseverleri hiç değilse haftada bir gün buluşturma amacıyla ‘Sığınak Şiir Buluşmaları’ adıyla etkinliğimizi kitlelere duyurarak çoğalacağız. Burada sadece ünlü şairlerin şiirlerini okumakla kalmayacağız. Ben inanıyorum ki zaman içerisinde katılımcılarımızın arasından da Türk şiirine katkıda bulunacak yeni ve genç şair arkadaşlar çıkaracağız.” dedi.

Sosyal medya üzerinden ‘SIĞINAK’ isimli facebook sayfasında duyuruların ve etkinlikle ilgili bilgilerin paylaşılacağını söyleyen Erten, Sığınak Şiir Buluşmaları gecesinin sadece şiir okumakla sınırlı kalmayacağını, zaman zaman müzisyen katılımcıların katkılarıyla şiire ezgi ekleyeceklerini, imkan ölçüsünde konuk edilecek şairlerle ikili sohbet etme imkanları da yaratılacağını sözlerine ekledi. Her Cuma akşamı saat 19,00’da gerçekleştirilecek Sığınak Şiir Buluşmaları’na katılmak isteyen Aliağalılar için Emin Sahaf, Hükümet Caddesi’nde Zeytinli Park karşısında Numara 14’te pasaj içerisinde.

(BÜLENT PINARBAŞI)  







 
Son Eklenen Haberler