131019098
19 Mart 2024, Salı

YEŞİLTEPE YENİDEN BAŞKAN

20 Mart 2018, Salı 06:42

     


Emekli-Sen Aliağa Şubesi’nin 4. Olağan Kongresi hafta sonu gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Sabahattin Yeşiltepe yeniden şube başkanlığına seçildi.

DİSK'e bağlı Tüm Emekli-Sen’in Aliağa Şubesi 4. Olağan Kongresini hafta sonu gerçekleştirdi. Petrol-İş Sendikası Konferans Salonu’nda yapılan kongreye, Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri Erol Güngör ve Ulviye Öztürk, DSP İlçe Yönetimi, İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Karaşan ve parti ilçe yönetimi, CHP Aliağa İlçe Yönetimi ve partinin ilçe eski başkanları, Petrol- İş Sendikası Aliağa Şubesi eski Mali Sekreteri İbrahim Doğangül, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden Gürkan Develi, Alevi Kültür Dernekleri, HDP ile ÖDP’den temsilcilerin yanı sıra, çevre ilçelerden Emekli-Sen Şube Başkanları ve yöneticileri katıldı.

“Sesimizi kestiler, konuşturmuyorlar”

Divan Başkanlığı Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen’in yaptığı kongre şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Genel Başkan Beysülen kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, merkezi hükümetin emeklilere yönelik politikalarını eleştirdi. Beysülen’in ardından söz alan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin,” Cumhurbaşkanı seçimlerinde, parlamenter rejime dönmek istiyoruz diye sokaklara, meydanlara çıkmadıktan sonra bizden bir halt olmaz. Birinci söylemimiz mutlaka parlamenter rejime döneceğiz demek olmalıdır. 16 Nisan referandumundan sonra Sayın Cumhurbaşkanı balkon konuşmasında şu cümleyi kurmuştu, ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti.’ Bütün her şey aslında o cümlede yatıyor. Biz gündemi kaçırıyoruz arkadaşlar. Referandumda YSK'nın önünde toplanabilseydik bugün atı alan Üsküdar’ı geçemezdi. Ben dümdüz konuşan bir kardeşinizim. 20 yıla yakın bir süredir Menemen Belediye Başkanlığı yapıyorum. 16 yıldır Kubilay’ı anma törenlerinde yerel yönetici her zaman konuşmuştur, kurtuluş günlerinde de. Yüreğindekini söyleyen bir insanım. Orada içimden ne geçiyorsa, Türkiye gündemiyle alakalı, hepsini söylerim. Ama iki yıldır sesimizi kestiler, konuşturmuyorlar." dedi.

“Aliağa'da faşizme karşı neler yapabileceğimizi iyi biliyoruz”

Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe ise kongrede yaptığı konuşmada; “Örgütlenme konusunda bazı eksiklerimiz var. Bu eksikliklerden dolayı Saray’daki şahsı indiremiyoruz. Bunun için yapmamız gereken örgütlenmedir. Biz Aliağa Emekli-Sen olarak birçok etkinlikler yaptık. Bunların hepsini sizlerle birlikte yaptık. Örgütlü mücadelenin sizler olmayınca başarılı olabilmesi mümkün değil. Böyle olduğunda bizlerin de bir tarafı eksik kalıyor. Sizlerle birlikte neler yaptığımızı hep birlikte gördük. İyi ki varsınız, iyi ki bizlerle berabersiniz. Sizinle birlikte olmak beni her zaman mutlu kılmıştır. Aliağa'da faşizm ve emperyalizme karşı neler yapabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Bugün son derece güzel bir tesadüf olarak Çanakkale Savaşı’nın yıldönümü. Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna şehit düşenleri saygıyla anıyorum." ifadelerini kullandı.

Yönetimde yer alan isimler

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. 63 üyenin oy kullandığı seçimde oyların tamamı geçerli sayıldı. 63 üyenin tamamının oyunu alan mevcut Başkan Sabahattin Yeşiltepe yeniden sendikanın şube başkanlığına seçildi. Buna göre şube yönetim kurulu; Sabahattin Yeşiltepe, Ergin Düzkaya, Osman Durmaz, Ercan Gemici ve Ahmet Levent Daşkın’dan oluştu. Sendikanın Denetleme Kurulu Başkanı Rafet Turan olurken, Disiplin Kurulu Başkanlığı’na da Salih Karadayı seçildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler