131019098
19 Nisan 2024, Cuma

TÜPRAŞ’TAN UÇURTMA ŞENLİĞİ

20 Mayıs 2015, Çarşamba 10:09

     


Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.(TÜPRAŞ) İzmir Rafinerisi tarafından Aliağa'da bu yıl 6. sı düzenlenen ‘Mutlu Atıklar Uçurtma Şenliği’ Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdi.

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl 19 Mayıs'ta gerçekleştirilen şenliğe; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Tüpraş yetkilileri ve çalışanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

ALİAĞA'DA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Binlerce uçurtma dağıtılan şenlikte, 7'den 70'e herkes uçurtmalarını gökyüzüne doğru havalandırırken alan renkli görüntülere sahne oldu. Alanda ayrıca, müzik dinletileri ile bir dizi animasyon etkinlikler de gerçekleştirildi.

‘AMAÇ ÇEVRE DUYARLILIĞINA DİKKAT ÇEKMEK’

“Mutlu Atıklar” projesinin Aliağa’da ambalaj kâğıtlarını ayrıştırma hareketinin bir parçası olduğunu söyleyen Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık, mutlu atık projesine yaklaşık 8 yıl önce başladıklarını ve farkındalık yaratabilmek için de şenliği gerçekleştirmeye karar verdiklerini ifade etti. Çalbıyık, şenliği her yıl özellikle 19 Mayıs tarihine denk getirerek Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı ile bir arada kutladıklarını da sözlerine ekledi. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler