131019098
19 Nisan 2024, Cuma

GENÇLİK, BAYRAMINI KUTLADI

20 Mayıs 2016, Cuma 06:33

     


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi törenin ardından Barbaros Anadolu Lisesi ve 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi işbirliğiyle hazırlanan renkli program, öğrenci ve öğretmenlerin gösterileriyle dans şölenine dönüştü.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Törene İlçe protokolünün yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti ilçe temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı’na Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Atik tarafından sunulduğu tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

ATİK, "GENÇLİK GELECEK DEMEKTİR"

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama programı Barbaros Anadolu Lisesi okul bahçesinde devam etti. 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Barbaros Anadolu Lisesi tarafından ortaklaşa hazırlanan programa Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Volkan Gürler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Atik, okul öğrencileri ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Atik, 'Bugün Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 97. yıl dönümü. 19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınlarının tek ve en büyük güvencesidir. Bu vesileyle siz gençlerimizin bayramını yürekten kutluyorum. Kurtuluş savaşımızın lideri, devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

ÖĞRENCİLERDEN 19 MAYIS'A ÖZEL RENKLİ PROGRAM

Konuşmanın ardından okul öğrencilerinin sahne gösterileriyle devam eden programda 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden İlayda Bilgin, '19 Mayıs'ta Düşünceler', Barbaros Anadolu Lisesi öğrencilerinden Begüm Sül 'O Geliyor', Ahmet Berkan Irmak ise 'Ben Bandırma Vapuru' adlı şiirleri seslendirdiler. Ardından Barbaros Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ümran Ulaşzade tarafından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu. Türk Gençliği'nin Atasına Cevabı konu metni ise Barbaros Anadolu Lisesi öğrencileri, 12-C Sınıfı öğrencisi Berkan Irmak'ın eşliğinde hep birlikte seslendirdi.

ÖĞRETMENLERDEN DANS GÖSTERİSİ

Programda öğrenciler tarafından sahnelenen dans gösterileri ise ilçe protokolü, öğretmenler ve veliler tarafından ilgiyle izlendi. 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin Sivas yöresi halk oyunları gösterisinin ardından 'Atatürk Kurtuluş Savaşında' şiiri eşliğinde yapılan Atatürk Portresi mozaik gösterisi büyük alkış aldı. Ardından sahnelenen Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetişkinler halk oyunları ekibinin Anadolu yöresi oyunları beğeniyle izlendi. Barbaros Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı modern dans gösterisinde, kurtuluş savaşı mücadelesi canlandırılırken, dans ekibinin sunduğu akrobasi hareketleri hayranlıkla izlendi. Şiir ve dans gösterileriyle şölen alanına dönen okul bahçesindeki programda Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kültür, sanat, spor proje ekibi olarak çalışmalar sürdüren öğretmenlerin hazırladığı 'Anadolu'dan Esintiler' dans gösterisi de yer aldı.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler