131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

GİRİŞİMCİLİK KURSLARI TAMAMLANDI

20 Mayıs 2016, Cuma 06:16

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve İŞKUR işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik düzenlenen ücretsiz girişimcilik eğitimi tamamlandı.

Eğitim bitiminde girişimci adayları ziyarete gelen KOSGEB İzmir Kuzey Müdürü Dr. Özgür Armaneri yeni girişimci adaylarına iş planı hazırlama konusunda bilgi verdi. ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, amaçlarının girişimcilik kültürünü yaygınlaştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak olduğunu söyledi. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmalarını hedefledikleri kaydeden Saka, eğitimi başarı ile tamamlayıp “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi” alanların işletmelerini açtıkları takdirde desteklerden faydalanabileceklerini belirtti. Girişimci adaylarının her zaman desteklenmesi gerektiğini ifade eden Saka, eğitim sonrasında verilen desteklerle sektöre yeni iş sahiplerinin kazandırılmasının, üretim, istihdam ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağını belirtti.

KURSLAR HAZİRAN VE TEMMUZ AYLARINDA DA DEVAM EDECEK

Uygulamalı girişimcilik kurslarının devam edeceğini belirten Saka, “25’er kişilik 3 sınıftan oluşan gruplardan ilk grubun eğitimi sona erdi. Diğer grubun eğitimi 1-10 Haziran tarihleri arasında, son grubun eğitimi ise 11-21 Temmuz arasında başlayacak. Diğer iki eğitim grubu için başvurular 18-26 Mayıs tarihleri arasında Odamız eğitim birimine yapılabilecek” dedi.

“KÜÇÜK HATALARDAN KORKMANIZA GEREK YOK”

Girişimci adaylarına süreç ile ilgili bilgi veren KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdür Dr. Özgür Armaneri, girişimcileri işletmelerini kurmaya teşvik etme programlarından birinin de KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle buradaki herkesi tebrik ediyorum. İşletmelerini kuran arkadaşlar KOSGEB Kuzey Müdürlüğüne gelmeden KOSGEB ile ilgili evraklarını Aliağa Ticaret Odası KOSGEB Temsilciliğine teslim edebilirler. İş planını sisteme giren girişimciye bir uzman atanır ve işlemleri sırasında bu uzmanımız girişimciye proje aşamasında destek olur. İş planında elbette küçük hatalar olabilir bunlardan korkmanıza gerek yok. Bu kusurlar giderildikten sonra iş planınız kurula girer. Kurula giren girişimciye sadece işiyle alakalı sorular sorulur. Kuruldan geçen iş planı sonunda girişimci yeni oranlarıyla maksimum 50 bin TL hibe ve 100 bin TL geri ödemeli destek alabilir” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler