131019098
28 Mart 2024, Perşembe

KAPATILMASI PLANLANAN OKUL MECLİS GÜNDEMİNDE

20 Haziran 2016, Pazartesi 06:15

     


Alsancak’ta 380 öğrencinin eğitim gördüğü Salih İşgören İlköğretim Okulu’nun Valilik kararıyla kapatılacak olması TBMM gündemine taşındı.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, hem Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayla hem de konuyla ilgili hazırladığı soru önergesiyle okul neden kapatıldığını sorguladı.

"KARAR ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR EDECEK"

Alsancak’ta 380 öğrencinin eğitim gördüğü Salih İşgören İlköğretim Okulu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik kararınca gelecek yıldan itibaren eğitim – öğretime kapanması ve buradaki 380 öğrencinin Melih Özakat İlköğretim Okuluna nakledilmesinin planlanması TBMM Gündemine taşındı.Öğrencilerle birlikte aileleri de mağdur edecek olan kararın geri alınması ya da en azından tekrar değerlendirilmesi konusunda önerge hazırlayan CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Maarif Kanunu görüşmeleri sırasında da söz alarak kapatılma gerekçesini sordu. Ali Yiğit, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada; "Şu anda İzmir Alsancak Salih İşgören İlköğretim Okulu’nda okuyan 380 öğrenci ve ailesi Valiliğin önünde, isyan halinde. Çünkü bu 380 öğrenci yine Alsancak’ta bulunan Melih Özakat İlköğretim Okulu’na nakledilmek isteniyor. Nakil gerekçesi ise bu 380 öğrenciden sadece 30’unun okul sınırları içinde ikamet ediyor, olması. Yani ülkemizin neresi olursa olsun hemen hemen bütün okullarda benzer sorun varken, neden bu okulda eğitime başlayan 380 öğrenci ve ailesi mağdur ediliyor. Burada amaç nedir? Okul İmam Hatip’e mi dönüştürülecektir? Ayrıca nakledilmek istenen Melih Özakat Okulu da kapasitelerinin zorlanacağı gerekçesiyle bu nakilleri istemiyor. Bu konuya duyarlılık göstermenizi ve 380 öğrencimizle ailelerin sesine kulak vermenizi istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

"OKUL İMAM HATİP’E Mİ DÖNÜŞTÜRÜLECEK?"

Yiğit, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı önergede ise şu soruları sordu. “İzmir’in Alsancak semtinde bulunan Salih İşgören İlköğretim Okulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik kararı gereğince önümüzdeki yıldan itibaren eğitim öğretime kapatılacaktır. Alınan karar gereği halen okulda eğitim gören 380 öğrencinin ise Melih Özakat İlköğretim okuluna nakli söz konusudur? Ancak Melih Özakat İlköğretim Okulu’nun fiziki kapasitesi ve eğitim kadrosu, hem gelecek yıl yeni alınacak öğrenciler hem de Salih İşgören İlköğretim Okulu’ndaki öğrencileri karşılayacak durumda değildir. Dolayısıyla Salih İşgören İlköğretim Okulu’nun kapatılması, hem burada eğitim gören 380 öğrenci ve aileleri hem de Melih Özakat İlköğretim Okulu’nda eğitimine devam eden öğrenciler ve aileleri açısından büyük bir sıkıntı ve mağduriyete yol açacaktır. Ayrıca açığa çıkan öğretmenler de norm fazlasıyla diğer okullara dağıtılacaktır. Nitekim bu gerekçeler ışığında her iki okulun öğrencileri ve aileleri de konuya çözüm bulmak için İl Milli Eğitim Müdürü ve Valiyle görüşmek istemişler ancak randevu alamamışlardır. Aileler, son çare olarak yaptıkları eylemlerle seslerini duyurmaya çalışmaktadırlar. Bu bağlamda;

İzmir Alsancak’ta 380 öğrencinin eğitim gördüğü Salih İşgören İlköğretim Okulu neden kapatılmak istenmektedir? Kapatılma gerekçesi nedir? Okulun kapatılmasıyla ilgili süreç ne zaman planlanmıştır?

Salih İşgören İlköğretim Okulu kapatılacaksa neden eğitim – öğretim yılı başında öğrenci kaydı almıştır?

Salih İşgören İlköğretim Okulu kapatılarak ne yapılmak istenmektedir? Bu okulun İmam Hatip okuluna dönüştürüleceği yolundaki iddialar doğru mudur?

Salih İşgören İlköğretim Okulu’nun kapatılmasıyla birlikte burada eğitim gören 380 öğrencinin nakledileceği Melih Özakat İlköğretim Okulu, gelecek yıl kayıt yaptıracak yeni öğrencilerde düşünüldüğünde bu yükü taşıyabilecek kapasitede midir?

Melih Özakat İlköğretim Okulu’nda halen eğitim gören kaç öğrenci vardır? Bu okuldaki derslik sayısı ne kadardır? Sınıfların mevcudu kaçtır?

Salih İşgören İlköğretim Okulu kapatılması ve nakil uygulamasının 380 öğrencide yaratacağı travma ve ailelerinin uğrayacağı mağduriyet neden dikkate alınmamaktadır?

Her iki okulun ailelerinin çözüm için hem Milli Eğitim Müdürü hem de Vali’yle görüşme talepleri neden yanıtsız bırakılmaktadır?

Valiliğin kapatma kararının tekrar gözden geçirilmesi ve sorunun aileler ile bir araya gelerek tekrar değerlendirilmesi konusunda bir girişiminiz olacak mıdır?” (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler