131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

EMEKLİ-SEN DARBEYİ KINADI

20 Temmuz 2016, Çarşamba 06:23

     


Emekli-Sen Aliağa Şubesi, basına yaptığı açıklamayla darbe girişimini ve hükümetin anti demokratik uygulamalarını kınadı.

Emekli-Sen Aliağa Şube binasında konuşan Başkan Sabahattin Yeşiltepe, darbelerden en çok etkilenen kesimin emekçi ve emekliler olduğunu belirtti. Biz Emekli-Sen yönetimi ve üyelerinin geçmişte 72 muhtırası, 80 darbesi ve 28 Şubat kararları süreçlerini yaşamış insanlar olduğunu dile getiren Yeşiltepe, "Darbe, nereden, nasıl gelirse gelsin karşıyız. Darbelerde en ağır bedelleri ezilen emekçi ve emekli kesime çıkıyor. Emekli-Sen olarak laik, demokratik ve parlamenter sistemin devamında yanayız. İnsanların düşüncelerini özgürce söyleyebildiği bir ortamda yaşamaktan yanayız. Ancak darbeler hiç bir zaman buna izin vermedi. Biz siyasi düşüncelerin de taraf gözetmeksizin ifade edilebilmesinden yanayız" dedi.

"YİNE YOK OLAN BİZLERİZ"

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe teşebbüsünden sonraki süreçte bir çok insanın kaybedildiğinin altını çizen Yeşiltepe, "Bu süreçte devletin kolluk kuvvetleri, asker ve polislere de bir çok noktada haksızlıklar yapıldı. Masum insanlar öldürüldü, yok edildi. Türkiye'de bir çoğumuz askerlik yaptık ve emir komuta zincirini bilen insanlarız. Bu sistemin içindeki er, bir emri aldıktan sonra ona karşı çıkma yetkisine sahip değil. Bunu gözden kaçıranlar tarafından bu çocuklar linç edilmeye kalktı. Bu yaşananlardan sonra ülkesini terör örgütlerine karşı savunmak için askere gidecek olan çocuklarımız ülkesine ve devletine nasıl güvenecek? Bizi korumakla görevli, masum polislerimiz de öldü. Bunun hesabını kim verecek. Bu evlatların annelerine bunu anlatmanız mümkün değil. yaşanan bu acı olayların sonuçları yine bizlere yansıyacak. Yine yok olan bizleriz. Sonuçlarını önümüzdeki günlerde gazetelerin kapatılması, özgürlüklerin kısıtlanması olarak da göreceğiz. Polis görevini yapmaya çalışırken açığa alınacak, asker sürülecek, adalet, hukuk tehlikeye düşecek" şeklinde konuştu.

"HEPİMİZİN YÜZÜNDE ENDİŞE HAKİM"

Girişimin ardından sokaklara çıkan kesimin tüm ülkeyi içine alamadığını dile getiren Yeşiltepe, darbe karşıtı gösterilere katılım çağrısının belirli bir siyasi düşünce etrafında toplanmış taraflara yönelik olduğunu ileri süren Yeşiltepe, "Eğer barıştan ve kardeşlikten yanaysak ve alanlara çağırılıyorsak bu bir partinin ya da belli bir siyasi düşüncenin ekseninde olmamalı. Bugün sokaklara belirli bir kesim çağırılıyor. Yapılan çağrıda herkesin ortak noktada buluştuğu bir söylem değil, taraflara işaret eden bir dil hakim. Darbeye sonuna kadar karşı olan insanlar olarak bizler, Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde parlamenter sistemin sonuna kadar savunulmasını istiyoruz. Yaşanılan bu süreçler nedeniyle sokaklarımızda gülen insan göremez olduk. Çıkıp eğlenmeyi, huzuru unuttuk. Gelecekten o kadar emin değiliz ki hepimizin yüzünde endişe hakim. Karamsarız. Emekli-Sen olarak darbeye kesinlikle karşıyız. Demokrasiye olan inancıma, inatla darbeye karşı olduğumuzu söylüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler