131019098
19 Nisan 2024, Cuma

GENEL-İŞ ALİAĞA'DAN DARBE AÇIKLAMASI

20 Temmuz 2016, Çarşamba 06:25

     


DİSK Genel-İş Sendikası Aliağa Temsilciliği, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe teşebbüsünü protesto eden bir açıklama yayınladı.

Darbe girişimi ve sonrasında yapılan darbe karşıtı eylemlere ilişkin Genel-İş Sendikası Aliağa Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, " 12 Eylül askeri darbesinin doğrudan hedefi olan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ve O’nun en büyük sendikası olan Genel-İş Sendikasının Aliağa Temsilciliği olarak, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe teşebbüsünü şiddetle protesto ediyoruz" denildi.

"DARBELERİN EN ÇOK KAYBEDENİ HEP İŞÇİ SINIFI OLMUŞTUR"

Toplumsal barış ve demokrasi vurgusunun yapıldığı açıklamada şu ifadeler de yer aldı; "En büyük dileğimiz, ülkemizde, darbelere hiçbir fırsat tanımayacak derecede demokrasinin tahsis edilmesi, şeffaflığın, adaletin, laikliğin, işçi hak ve hürriyetlerinin en gelişkin düzeyde hayata geçirilmesi, evrensel hukuk kurallarının hüküm sürmesidir. Darbeye karşı olduğumuz kadar, darbe karşıtı eylemlerin de hukuk içinde kalmasını, toplumsal barışı tehdit eden linç görüntülerinin ortadan kaldırılmasını, demokrasiden geriye gidişin ifadesi olan idam tartışmalarının son bulmasını talep ediyoruz. Darbelerin en çok kaybedeni hep işçi sınıfı olmuştur. Kıdem tazminatının kaldırılmasına, kiralık işçiliğe, taşeron köleliğine ve işçi sınıfının tüm kazanımlarına yönelik tüm neo-liberal saldırı politikalarına nasıl karşı durduysak, dün olduğu gibi bugün ve yarın da darbelere de karşı duracağız." (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler