131019098
29 Mart 2024, Cuma

ALİAĞALI KADINLAR "ÇOCUK İSTİSMARINA DUR” DEDİ

20 Temmuz 2018, Cuma 06:25

     


Aliağa Sanat Sokağı girişinde bir araya gelen “Aliağalı Kadınlar” ülkede yaşanan çocuk istismarlarını protesto etti.

Önceki akşam, Aliağa Sanat Sokağı girişinde toplanan “Aliağalı Kadınlar” grubu ellerinde çocuk istismarını protesto eden dövizler eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Sanat Sokağı’ndaki sergi alanına gelen kadınlar burada basın açıklaması yaptı. Aliağalı Kadınlar adına basın açıklaması metnini okuyan Fatma Sibel Gül, “Geçtiğimiz hafta içerisinde önce Eylül'den sonra Leyla'dan acı haber aldık. Çocuklarımızın hayatları, devlet tarafından korunmadığı için çalınıyor. Yaşananlar kader değil, münferit olaylar hiç değildir. Bu toplumsal dönüşümün temel sorumluları, devletin çocukların istismara uğradığı şartları ortadan kaldırma ve koruyucu-önleyici hizmetleri kurumsallaştırma görevini yerine getirmek bir yana, istismarı sadece hastalık ve ceza eksenine yerleştirmekte, hadım gibi insan haklarına aykırı çözümler ortaya atmakta, toplumda açığa çıkan öfkeyi gerçek sorumlu ve sebeplerden uzaklaştırarak sönümlendirmeye çalışmaktadır.” dedi.

“Çocuklarımızı yaşatmak için mücadele edeceğiz”

Çocuk istismarını normalleştirmeye çalışanlara, çocukların hayatlarını çalanlara seslendiklerini belirten Gül, "Faili tanıyoruz ve çocuklarımızı yaşatmak için mücadele edeceğiz. Anayasanın 41/2 maddesi ve Türkiye'nin imzaladığı uluslararası çocuk hakları sözleşmeleri gereğince, devletin öncelikli görevi, çocukların cinsel istismara maruz kaldığı şartları ortadan kaldırmak, koruyucu ve önleyici hizmetleri kurumsallaştırmaktır. Bu doğrultuda, evrensel tüm haklarımız korunmalı, İstanbul Sözleşmesi ve Çocuk Hakları Sözleşmesi uygulanmalıdır. Bakanların koordinasyonunda hazırlanan Çocuk Koruma Hizmetlerinde Koordinasyon Strateji Belgesi uygulanmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Failleri korumaya çalışan uygulamalara, cezasızlığa son verilmesi ve indirimler uygulanmaması gerektiğini vurgulayan Aliağalı Kadınlar, basın açıklaması sonrasında çevredeki vatandaşlara farkındalık yaratmak amacıyla mavi kurdele dağıttı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler