131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

LİMANLARDA FETÖ’YE KARŞI X-RAY ÖNLEMİ

20 Ağustos 2016, Cumartesi 07:00

     


FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik önlemler İzmir'in Alsancak ve Aliağa limanlarında da gerçekleştiriliyor. Limanlara giriş yapacak olan ve konteyner taşıyan tüm TIR'lara x-ray cihazından geçme zorunluluğu getirildi.

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin ardından örgüt yapılanmasına yönelik operasyonlar ve gözaltılar sürerken, örgüte maddi destek sağlayan kaynaklarla ilgili de çeşitli önlemler alınıyor. Bu kapsamda önlem alınan noktalardan biri de limanlar oldu. Örgüt tarafından kullanılmak amacıyla konteyner ile yurt dışına para çıkarılabileceği istihbaratı üzerine polis ekipleri ve gümrük müdürlükleri harekete geçti. Alsancak Limanı ve Aliağa'daki limanlara giriş yapacak olan ve konteyner taşıyan tüm TIR'lara x-ray cihazından geçme zorunluluğu getirildi.

Emniyet Müdürlüğü ve Gümrük Müdürlüğü ekipleri tarafından bu cihaz yöntemiyle tüm konteynerler tek tek denetlendi. Aliağa'da yalnızca Nemport Limanı'nda X-ray cihazının olması nedeniyle diğer limanlardaki konteynerler de buraya taşındı.

Uygulamayla birlikte, şehir merkezindeki trafiği aksatmamak adına Alsancak Limanı C Kapısı'ndan içeri alınan TIR'lar, liman içindeki boş alana çekildi ve buraya sıralanan araçlar tek tek kontrol edildi, yüklemeler ancak detaylı kontrol sonrasında gerçekleştirildi. Polis ekipleri denetlemeler süresince liman girişlerinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler