131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

20 Ekim 2016, Perşembe 06:32

     


19 Ekim Muhtarlar Günü Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma töreniyle ilk kez kutlandı. Törene tam kadro katılan muhtarlar, kendilerine böyle bir günün ayrılmasından oldukça mutlu olduklarını söyledi. Genç, yaşlı; kadın, erkek; deneyimli ve yeni otuz mahalle muhtarı törende renkli görüntüler verdi.

Muhtarlar günü kutlamasına, İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Belediye Başkan Yardımcısı Memedali Özkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü V. Kemal Atik ve mahalle muhtarları katıldı. Tören, Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Yenişakran Mahalle Muhtarı Metin Yıldız'ın Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı.

MUHTARLAR SAĞ KOLUMUZDUR

19 Ekim Muhtarlar Günü üzerin İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz yaptığı konuşmada muhtarların mülki idarenin bir parçası olduğunu söyledi. Muhtarların her zaman sağ kolu olduklarını ifade eden Yılmaz, yapılan her hizmette muhtarların katkısı olduğunu belirtti. Milletin muhtarlarından memnun olduğunu dile getiren Yılmaz, konuşmasını muhtarlar günün kutlayarak tamamladı.

MUHTARLARIN GÖRÜŞÜ ALINMALI

Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Yenişakran Mahalle Muhtarı Metin Yıldız, 19 Ekim Muhtarlar günü ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Muhtarların da bir günü olmasına sevindiğini dile getiren Yıldız, mahallelerine yapılan çalışmalarda kendileriyle görüş alış verişi yapılması gerektiğini söyledi.

YETKİLERİMİZ SINIRLI

Yalı Mahallesi Muhtarı Gülsüm Hürriyet Gülcan ise, mahallenin en yetkili kişisi olmalarına rağmen yetkilerinin kullanamadıklarını belirtti. Gülcan, çözüm olarak "eskiden köy muhtarlarına tanınan tüzel kişilik bizlere de verilebilir" dedi.

MUHTARLAR GÜNÜ NASIL İLAN EDİLDİ

Geçtiğimiz yıl Başbakanlık tarafından yayınlanan genelgeyle 19 Ekim'in Muhtarlar Günü ilan edilmişti. Muhtarlık müessesesinin, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken genelgede şu ifadeler yer alıyordu: “Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler." 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesinin uygun görüldüğü belirtilen genelgede, Muhtarlar Günü kapsamında yapılacak etkinliklerin, İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek esas ve usuller çerçevesinde yürütüleceği vurgulanmıştı.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler