131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ŞEHİT OĞUZ ÖZGÜR ÇEVİK ŞEHADETİNİN 2. YILINDA ANILDI

20 Ekim 2018, Cumartesi 06:27

     


20 Ekim 2016 yılında şehit düşen Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in şehadetinin 2. yıl dönümü nedeniyle Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nde anma programı düzenledi.

Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in şehadetinin 2. yıl dönümü münasebetiyle, Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi bir anma etkinliği tertip etti. Anma programı Aliağa Şehitliği’ne düzenlenen ziyaretle başladı. Aliağa Şehitliği’nde Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in mezarı başında Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, şehidin annesi Gülperi Çevik ve babası Recep Çevik, Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi Müdürü Önder Erdurmuş, okul öğretmen ve öğrencileri hazır bulundu.

“Bu kahramanların hiç biri tarihe sığmaz”

Şehitlik ziyaretinin ardından Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’ne geçildi. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından protokol konuşmalarına başlandı. İlk olarak Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in askeri hayatı hakkında anmaya katılanlara bilgi verildi. Ardından Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi Müdürü Önder Erdurmuş konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Önder Erdurmuş, “Okulumuzu ismiyle şereflendiren Hakkari Çukurca Hisar Dağı Kahramanı Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’i şehadetinin 2. Yılında rahmetle minnetle yad ediyor, bu vesileyle bu vatanın bekası için canlarını seve seve veren tüm kahramanlarımızı bir kez daha selamlıyorum. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun. Bu vatan daima onlara minnettar kalacaktır. Bu kahramanların hiç biri tarihe sığmaz. Bu devlet bu millet bu kahramanların omuzunda yaşamaya ve ebediyete kadar inşallah sonsuza kadar da var olmaya ve yükselmeye devam edecektir. Bizlerde eğitimciler olarak Şehit Yüzbaşımız Oğuz Özgür Çevik ve daha nicelerine hep birlikte sahip çıkacak ve nice Özgürler, nice vatanına, milletine sahip çıkan Asımlar ve “Asım’ın neslini” yetiştirmek için yılmadan yorulmadan çalışacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

“Hepimiz birer Oğuz Özgür Çevik olmaya hazırız”

Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi Müdürü Önder Erdurmuş’un ardından kürsüye Aliağa Kaymakamı Erhan Günay davet edildi. Konuşmasına protokol üyelerini ve şehit yakınlarını selamlayarak başlayan Günay, “Bugün Şehit Oğuz Özgür Çevik’in şehadetinin 2. yıldönümünde onun şahsında bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Zor bir coğrafya üzerinde yaşıyoruz ve öyle ümit ediyorum ki bir daha böyle durumlar yaşamayız. Ama gerektiği takdirde her zaman, hepimiz birer Oğuz Özgür Çevik olmaya hazırız. Maalesef yaşadığımız topraklar üzerinde Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana çok fazla şehit verdik. En son 15 Temmuz’da bir kahramanlık destanı yaşadık. Biz de kahramanca bu ülkeyi savunmaya devam edeceğiz. Bunu bütün dünya gösterdik. Öyle ümit ediyorum ki bu ülke; imanı sarsılmaz gençleriyle sonsuza dek ilelebet payidar kalacak. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Vatan sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

“Kardeşim, askerlerine kendisine emanet edilen ana kuzuları gibi davranan bir subaydı”

Aliağa Kaymakamı Erhan Günay’ın ardından kürsüye şehidin abisi Ozan Erdem Çevik davet edildi. Ozan Erdem Çevik, “Kardeşim Oğuz Özgür Çevik kendisini vatanına, bayrağına milletine adamış idealist bir subay, görevlerini layıkıyla yerine getirmek için canla başla çalışan örnek bir insan, askerlerine kendisine emanet edilen ana kuzuları gibi davranan, onları her zaman koruyan, üstün kabiliyete sahip bir subaydı. Görev aldığı Afganistan’da karşılaştığı çocukların burunlarını kendi mendiliyle temizleyecek kadar kalbi çocuk sevgisiyle dolu bir insandı. Onu rahmetle, büyük bir sevgi ve özlemle anıyorum. Ruhun şad olsun Özgürüm.” dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Oğuz Özgür Çevik için yakınlarının, arkadaşlarının hazırlamış olduğu video gösterimi gerçekleştirildi. Daha sonra Şehit Oğuz Özgür Çevik’in devresi Piyade Yüzbaşı Murat Karaaslan’ın yazmış olduğu mektup okundu. Ardından TOKİ Camii İmamı Ünal Aydın, Şehit Oğuz Özgür Çevik adına dua etmek için kürsüye geldi. Edilen duanın ardından Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi öğrencileri sahneye gelerek ‘Hepimiz Şehit Özgür Çevik’iz’ nidalarını tekrarlamaya başladı. Atılan nidaların ardından anma töreni son buldu. Törenin ardından Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi bahçesinde lokma hayrı düzenlendi.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler