131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

MUHTAR ŞAKİR EÇUN: “154 HANENİN PİSLİĞİ DEREYE AKIYOR!”

20 Kasım 2017, Pazartesi 06:39

     


‘Muhtarların Sesi’ adlı köşemizde bu hafta Yukarı Şehitkemal Mahalle Muhtarı Şakir Eçun ile mahallenin problemlerini konuştuk.

Mahallenin en önemli probleminin kanalizasyon ve dere ıslahı olduğunu ifade eden Şakir Eçun, “Yıllardır kanalizasyon ve dere ıslah yapılmadı. İZSU Genel Müdürlüğü’ne gerekli başvurular yapıldı. Dere ıslahımız proje olarak bitirildi ama müteahhide verilip ve yapılması lazım. Bunun dışında 154 hanenin atığı, kanalizasyon sistemimiz olmadığı için dereye akıyor ve bu ciddi anlamda mahalle halkının sağlığını tehlikeye atıyor. 2004 yılından beri başvuru yapıyoruz. Bugün yarın diye diye üzerinden 13 yıl geçti.” diyerek bu probleme bir an evvel çözüm bulunmasını istiyor. Eçun, İZSU’nun alt yapı çalışmalarını bitirmiş olmasına rağmen yeni saatleri halen bağlamadığını da ekliyor.

‘Okulun geliştirilmesi için çalışmalar sürüyor’

Var olan okulun yetersiz gelmesinden kaynaklı 120 öğrencinin mahallede bulunan okulda birleştirilmiş sınıflarda eğitim gördüğünü, 90 küsur öğrencinin ise Aşağı Şehit Kemal Mahallesi’nde bulunan okulda eğitim aldığını dile getiren Muhtar Eçun, geçmiş döneme nazaran bu dönem Aliağa Kaymakamlığı’nın konuya eğilim gösterdiğini, bir prefabrik binanın daha inşa edilmekte olduğunu aktardı.

‘GEDİZ Elektrik arızaları gidermiyor’

Bir diğer şikayetlerinin de Gediz Elektrik’ten yana olduğunu söyleyen Eçun, “Sokak lambalarımızla ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Arıza olduğu zaman, 186’ya veya genel müdürlüğe ulaşmakta, ulaştığımızda ise gelip arıza gidermelerinde aksaklıklar yaşanıyor. İlgileneceğiz diyorlar ama iki aydır, Göktepe ve okulun bulunduğu sokakta oluşan arıza ile ilgilenmiş değiller.” şeklinde konuştu.

İnternet hizmetinin alt yapı olarak sağlanmış olduğunu fakat bağlantı sıkıntısı yaşadıklarını, ayrıca mahallede gençlerin ve çocukların vakit geçirebilecekleri park, spor sahaları ve kütüphane gibi alanların bulunmadığının altını çizen Muhtar, “Bu alanlar için, mahallemizde tapulu alan bulmakta zorluk çekiyoruz. Derenin bir kısmının üzerini kapatarak alan yaratılabilir diye düşünüyorum. Çocuklar oynayacak yer bulamıyor. Gerekli tüm başvuruları yapmış olduğum halde halen çözüm üretilebilmiş değil.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler