131019098
29 Mart 2024, Cuma

ALTO’NUN ÇALIŞMALARINI ANLATTI

20 Kasım 2018, Salı 07:01

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Radyo Sahil’de canlı yayınlanan ‘Sevil Edremit’le Gündem’ programında Aliağa Ticaret Odası’nın gerçekleştirdiği çalışmalar ve güncel ekonomik konularla ilgili detayları dinleyicilerle paylaştı.

Sahil Radyo’da Sevil Edremit’in hazırlayıp sunduğu programın konuğu olan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Oda olarak düzenledikleri eğitim, seminer ve sınavlar ile Aliağa İstişare ve Çözüm Platformu ve güncel ekonomik konulara yönelik soruları cevaplandırdı.

‘Oda olarak eğitime büyük önem veriyoruz’

Programda, Aliağa Ticaret Odası olarak eğitim programlarına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Ertürk, “Aliağa Ticaret Odası olarak stratejik planımızda, üzerinde önemle durduğumuz konulardan bir tanesi de eğitim konusu. Oda olarak kişisel ve firmasal gelişim amacıyla verdiğimiz birçok eğitimin yanı sıra, kanun değişikliklerini, yeni uygulamaları takip ediyor, araştırıyor, üyelerimizi bu değişiklikler ile ilgili eğitimler düzenleyerek zamanında bilgilendirmeye özen gösteriyoruz. Bu noktada kişisel gelişim eğitimlerimizle birlikte girişimcilik eğitimleri, istihdam teşvikleri, arabuluculuk ve yönetmelik değişiklikleri ile ilgili bilgilendirme seminerleri ve üyelerimizin ihtiyaç duyabileceği hukuki sorunlar ve yeminli mali müşavirlik alanlarına yönelik eğitimleri gerçekleştirdik. Gelecek taleplere göre de eğitim hizmetimizi çeşitlendirerek sürdüreceğiz” dedi.

‘Birlik ve beraberlik içerisinde çalışma kabiliyetini geliştirmeliyiz’

Göreve başladıkları günden bugüne kadar en çok altını çizdikleri konuların başında, şehirdeki tüm kurum ve kuruluşlarla birlik ve beraberlik içerisinde çalışma kabiliyetini geliştirmenin geldiğini ifade eden Başkan Ertürk, “Mayıs ayından itibaren gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde ilçemizin ihtiyacı olan bir istişare ve çözüm platform oluşturulması gerektiğinden bahsettik ve ilçemizdeki tüm paydaşlarımızdan olumlu görüş alarak platformumuzu kurduk. Gerçekleştirdiğimiz toplantılarda çalışma gruplarıyla birlikte genel sorunlarımızı belirledik. Belirlenen sorunların içinde öncelikli çözülmesi gereken sorunlar kapsamında; Aliağa'dan Bergama'ya ve daha sonra Bandırma’ya uzatılacak demiryolu hattı projesinin mevcut haliyle Aliağa güzergâhının; Tüpraş kavşağı geçişini tamamen kapatıyor olması, sanayi bölgesi olan Aliağa’da ağır sanayi sektöründeki yanık ve travmaya bağlı kaza riski ile nüfusun hızla artmasına bağlı ilçenin ihtiyaçlarını karşılayacak donanımda bir hastane ihtiyacı olması ön plana çıktı. Belirlenen öncelikli sorunlarla ilgili platform içerisinden oluşturulan heyet ile ilgili mercilere girişimlerimizi gerçekleştirdik. Bu kapsamda ulaştırma alanındaki sorunlarımızla ilgili ulaştırma bakanlığımız ile görüşmemizi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz ay içerisinde de ulaştırma bakanlığı yetkilileri ile Odamız bünyesinde kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdik ve mevcut projeyle ilgili oluşacak sorunları kendilerine aktardık. Ayrıca TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile yaptığım görüşme de belirlediğimiz sorunlarla ilgili dosyamızı ileterek kendisinden ilgili bakanlıklar nezdinde destek sözü aldım” dedi.

‘Sorunlara karşı çözümü bireysel olarak değil, güçlü bir şekilde hep birlikte arayacağız’

Oluşturulan platform ile sorunlara çözüm aramayı bireysel olarak değil, güçlü bir şekilde hep birlikte arayacaklarını vurgulayan Başkan Ertürk, “Aliağa hızla gelişiyor ve bu gelişmeye ayak uydurabilmek için gelişime giden yoldaki sorunları çözüme kavuşturmamız gerekiyor. Bu sorunlara, oluşturduğumuz platformda ortak akıl ve birlikte müdahale etme imkanına kavuşmuş bulunmaktan dolayı mutluyuz. Bu noktada Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Belediye Başkanımıza çabaları ve gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizdeki kurumlar arası birlikteliği sağlayarak ve güçlü bir şekilde girişimlerde bulunarak sorunlarımızı çözeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Program, Başkan Ertürk’ün, Oda bünyesinde oluşturdukları ‘Yüksek İstişare Kurulu’, imar barışı ve güncel ekonomik konularla ilgili açıklamalarda bulunmasının ardından sona erdi.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler