131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

EMLAK KONUT, ÇALTILIDERE’DE KONUT YAPACAK

20 Kasım 2018, Salı 07:11

     


Aliağa Belediyesi’nin bedelsiz olarak Ege Üniversitesi’ne tahsis ettiği Kalabak Mahallesi ve Çaltılıdere Mahallesi’ndeki parsellerin Emlak Konut’a devredildiği öğrenildi. Emlak Konut’un bu bölgede yeni imar planları yaparak gerçekleştireceği konut projesinin yanı sıra üniversite kampüsü kuracağı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Aliağa Belediye Meclisi'nin 07.08.2018 tarih ve 354 sayılı kararı ile Belediye Encümeni'nin 09.08.2018 tarih ve 463 sayılı kararıyla Ege Üniversitesi'ne bedelsiz devri gerçekleştirilen Kalabak Mahallesi 1270 parsel ve Çaltılıdere Mahallesi 1034 parsel Emlak Konut’a devredildi.

İddiaya göre, Ege Üniversitesi’nin Emlak Konut’a devrettiği bu araziler ve çevresinde yapılacak yeni planlamanın ardından büyük çapta bir konut projesi hayata geçirilecek. Bu projenin yanı sıra Emlak Konut, Ege Üniversitesi’ne içerisinde birden fazla fakülte binası olan bir üniversite kampüsü kuracak. Konut projesi ve üniversite kampüsü yatırımı ile ilgili detaylar önümüzdeki günlerde netleşecek.

Geçtiğimiz hafta İzmir’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile üniversite için 'Yerinde değişim ve dönüşüm' protokolünün ön görüşmesini gerçekleştirmişti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler