131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ÖĞRENCİLERDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KULÜBE

20 Kasım 2018, Salı 06:53

     


Aliağa Cumhuriyet İlkokulu’nda okuyan öğrenciler, sokak hayvanları yararına Aliağa Halk Pazar’ında el emeği ürünlerin satışını yaparak elde ettikleri gelirle 10 adet köpek kulübesi, köpek maması ve kedi kumu alarak ihtiyaç noktalarına ulaştırdı.

Aliağa Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, sokak hayvanları yararına takdir toplayan bir proje düzenledi. Son zamanlarda sokak hayvanlarına yönelik şiddetin artması, insani duygularla bağdaşmayan davranışların sergilenmesinden dolayı toplumda onlarında canlı olduğu bilincini uyandırabilmek, hayvanlara değer veren, onları koruyan çocuklar yetiştirebilmek adına Cumhuriyet İlkokulu öğretmenleri Felek Özel ve Berna Gürler bu sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmeye karar verdi. Soğuk havalar nedeniyle sokakta yaşayan kedi ve köpeklere kulübe fikri minik öğrenciler ve ailelerince memnuniyetle karşılandı.

3 bin 480 TL gelir elde edildi

Aliağa halk pazarında el emeği ürünlerin satışlarından elde edilen 3 bin 480 TL ile 10 adet köpek kulübesi, köpek maması ve kedi kumu alarak ihtiyaç noktalarına ulaştırıldı. Köpek kulübelerini kendi elleriyle boyayan öğrenciler sokaktaki dostlarının soğuktan korunacağı barınakların hazırlığını yapmanın mutluluğunu yaşadı. Öğretmen Berna Gürler ve Felek Özel böyle bir projeyle farkındalık yaratmak, topluma duyarlılık kazandırmak ve çocuklara hayvan sevgisi aşılayabilmeyi amaçladıklarını, sonuçtan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler