131019098
29 Mart 2024, Cuma

ÖZCAN DURMAZ:‘İMKANI OLAN, YOLLARI YAPMALIDIR.’

21 Ocak 2017, Cumartesi 07:33

     


Geçtiğimiz hafta içinde yağan yoğun yağmurun ardından adeta köstebek yuvasına dönen Aliağa yolları ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, hayatın konforunu bozan bir aksaklık olduğunun kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

17 METREDEN GENİŞSE BÜYÜKŞEHİR’İN

İlk olarak altyapı çalışmalarında prosedürün işleyişi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Durmaz “İZSU’nun yaptığı işler var. Yalı Mahallesi’nde, Kültür Mahallesi’nin arka kesimlerinde ve Yeni Mahalle’nin bir kesiminde şebeke yenileme çalışmaları yapıyor. Bu şebeke yenileme çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmak üzere. Yalı Mahallesi neredeyse bitti, Kültür Mahallesi ve Yeni Mahalle’de çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar bitip oralarda testler yapılıp kusursuz halde çalıştığı tespit edildikten sonra Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzbeton ekipleri tarafından üzeri kapatılıyor. Örneğin Yalı Mahallesi’nin önemli bir kısmında bu yapıldı, Yeni Mahalle’de de devam ediyor. Bunlar, işi bitmiş yerler. Şu anda yolları kazan, bahsettiğimiz yerler dışında elektrik hatlarının yer altına alınması için GDZ Elektrik, internet altyapısı için Vodafone ve telefon altyapısı için de Türk Telekom var. 17 metreden büyük caddelerin kazılmasına ilişkin izinler İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından veriliyor ve tabii ki o caddenin kazıldıktan sonra yapılmasından ya da yaptırılmasından kaynaklanan sorunlar Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Daha küçük yerlerde, kazı izni Aliağa Belediyesi tarafından veriliyor. Aliağa Belediyesi hangi kuruma o sokağın kazılmasına ilişkin izin verdiyse, oraların yaptırılmasının ve kapatılmasının sağlanmasını izlemekle mesuldür. İZSU ister geniş ister dar sokağı kazmış olsun, zaten buraları Büyükşehir tarafından kapatılacaktır. Ancak, Büyükşehir Belediyesi İZSU’nun kazdığı sokaklarda paralel olarak telefon veya diğer altyapı çalışmaları için kazılmış yerler varsa zaten girdiğinde oraları da kapatıp geçiyor. Yani İZSU’nun çalışmalarının bittiği yerde başka kurumların sorumluluğunda kazılmış yerleri de kapatıyor. Örneğin Yalı Mahallesi’nde üç ayrı kurumun kazmış olduğu yerler bulunmasına karşın, hava şartları elverdikçe Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından yapılıyor. Bunu yaparken de sorumluluk Büyükşehir’deymiş, ilçe belediyedeymiş bakmıyor.” şeklinde konuştu.

TARTIŞMA KONUSU YAPILMAMALI

Mevsim olarak yol yapımı açısından uygun bulunmayan bir dönemde olunması sebebiyle, yoğun yağan kar ve yağmurun çalışmaları aksattığını ifade eden Özcan Durmaz, yağışlar biter bitmez çalışmaların kaldığı yerden devam ettiğini belirterek “Gemi Söküm yolu ile ilgili detaylı bilgi sahibi değilim, o nedenle o yolla ilgili özel bir şey söyleyemem. Ancak, bu meselenin Büyükşehir Belediyesi tarafından Aliağa Belediyesi’ne suç isnat edilecek şekilde kullanıldığını görmedim. Bir alt yapı çalışması var. Bir hizmet verilecek, bu nedenle alt yapı geliştiriliyor. İş bittikten sonra da kapatılıyor. Bu süre zarfında hayatın konforunun bozulacağı açıktır. Mevsim şartları çok uygun değil, bu nedenle de hayatın konforu özellikle trafiğin çok yoğun olduğu yerlerde daha fazla bozuluyor. Dolayısıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi bu meseleyi ‘o belediyenin işi-bu belediyenin işi’ diye tartışma haline getirmediği gibi, yerelde de bu meseleyi tartışma konusu haline getiren varsa, bunu kamu yöneticiliğine uygun bulmam. Burada hayatın akışı içinde müdahale edebilecek durumda olan müdahale etmelidir.” dedi.

MEMLEKETİN YOLU

Bunun bir geçiş dönemi olduğunun altını çizen CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz “İZSU’nun kazdığı yerlerse, o an bir ihtiyaç varsa, Aliağa Belediyesi iki kamyon by pass dökebiliyorsa dökmelidir. Bunun önünde de bir engel yok. Az önce de söylediğim gibi, Büyükşehir, İZSU’nun kazdıkları dışında kazı izni Aliağa Belediyesi tarafından verilmiş diğer yerleri de kapatıyor. Sonuçta bu memleketin yoludur. Bunu tartışma konusu haline getirmemek lazım ama bir taraftan da hayatın konforunun aksadığı ortada. İZSU’nun müteahhidi çalışırken hayatın akışını etkilemeyecek şekilde yapma sorumluluğu var. Gerekirse oraları geçici dolgu yapmakla yükümlüdür. Yapmamışsa, Aliağa Belediyesinin de imkanları varsa yapması Aliağa’nın hayrınadır.” diye konuştu.

BOZULMALARIN GİDERİLMESİ BİR İHTİYAÇTIR

Yolların durumu ile ilgili büyükşehir veya Aliağa Belediyesi nezdinde herhangi bir girişimi olmadığını söyleyen Durmaz “Konu ile ilgili benim Büyükşehir veya Aliağa Belediyesi nezdinde bir girişimim olmadı. Çünkü Büyükşehir’in yüklenicisi var, işvereni İZSU var, onun taşeronu var. Onların kendi içinde bir çalışmaları var. Biz zaman zaman gördüğümüz aksaklıkları İZSU’nun gözünden kaçmış olabileceği düşüncesiyle aktarıyoruz. Gerekçesini söylüyorlar ya da müteahhidi uyaracaklarını belirtiyorlar. Ben İZSU ile ve Büyükşehir’in diğer kurumlarıyla Aliağa Belediyesi arasındaki iletişimin ne seviyede olduğunu, iş yapılması sürecinde yaşanan sorunlarla ilgili olarak nasıl bir paslaşma içinde olduklarını bilmiyorum. Öte yandan, daha henüz boru döşenen ve geçici olarak kapanmış, testi yapılmadığı için tam olarak kapatılması mümkün olmayan yerlerde ortaya çıkan bozulmaların giderilmesi bir ihtiyaçtır. Bunun da karşılıklı anlayış içerisinde çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuyla ilgili, herhangi bir iletişim kopukluğu yaşanıyorsa, gerekli girişimleri yapmaya da hazırım.” dedi. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler