131019098
19 Mart 2024, Salı

BELEDİYEDEN REGAİP KANDİLİ’NE ÖZEL PROGRAM

21 Mart 2018, Çarşamba 06:50

     


Üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili Aliağa’da özel bir programla idrak edilecek. Aliağa Belediyesi’nin organizasyonu ile gerçekleştirilecek programda katılımcılar gecenin manevi huzurunu yaşayacak.

Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili Özel Programı, yarın saat 20.00’de Enka Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Programa; Dünya Kur’an Okuma Birincisi Selman Okumuş, Dünya Kur’an Okuma Birincisi Dünyaca Ünlü Güney Afrikalı Hafız Abdurrahman Sadien, Hafız ve Dünya Kur’an Okuma Birincileri Faruk Şahin-Muharrem Şahin ile ilahileriyle ünlü Abdurrahman Önül konuk olacak. Hafız Selman Okumuş’un dini sohbeti ile başlayacak olan kandil programı Abdurrahman Önül’ün ilahileri ve Dünya Kur’an Okuma Birincileri Faruk Şahin-Muharrem Şahin’in Kur’an Tilavetiyle devam edecek. İlahiler eşliğindeki semazen gösterileri de geceye renk katacak. Program, Güney Afrikalı ünlü hafız Abdurrahman Sadien’in Kur’an-ı Kerim ziyafeti ile son bulacak.

ACAR, MESAJ YAYINLADI

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da, Üç ayların başlangıcı Regaip Kandili nedeniyle sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Acar yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi, “Rahmet, mağfiret ve huzurun hâkim olduğu aylara giriyoruz. Rabbim aziz milletimize bu ayların bereketi ve feyzinden bol bol nasiplenmeyi ihsan etsin. Aziz milletimiz yüzyıllardır üç aylara başka hiçbir İslâm toplumunun vermediği ehemmiyeti vermiştir. Milletimizin bir kesimi üç ayların başlangıcında oruç tutar, bir kısmı ise üç ayların tamamını oruçlu geçirir. Milletimizin bu hassasiyeti dinine karşı gösterdiği ihtimamdan kaynaklanıyor. Recep, Şaban ve Ramazan aylarına gösterdiği bu ihtimam geçmişte devletimizin bazı uygulamalarına da yansımıştır. Mesela Yeniçeri Ocağına dağıtılan ulufeler üç aylarda her daim artırılmıştır. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının kısaltması olan REŞER geldiğinde Yeniçeri Ocağı'nın ulufeleri de ona göre ayarlanırdı. Bugün bile bazı müesseselerimiz Recep ve Şaban aylarında değil, ama Ramazan ayında çalışanlarına ikramiye dağıtma geleneğini sürdürmektedir.

Bu aylar toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın yılın diğer aylarına nazaran arttığı aylardır. Aziz milletimiz dünyanın vicdanı olan bir cennet vatanda yaşıyor. 81 milyona ilaveten 5 milyona yakın mazlum ve mağdurun ihtiyaçlarını da gidermeye gayret eden bir devlet ve aziz bir milletin unsuru olmaktan ne kadar gurur duysak yeridir. Aziz milletimiz dünyanın vicdanı olmaya devam edecektir. Cennet yurdumuz mazlum ve mağdurların dünyadaki son sığınağı olmaya devam edecektir. Rabbim bizlere üç ayların bereketi, rahmet ve mağfiretinden istifade edebilmeyi nasip etsin. Sevgili Aliağalılar, Bu duygularla başta siz olmak üzere aziz milletimizin ve İslâm âleminin üç aylarını tebrik ediyorum. Selam ve hürmetlerimle.”

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler