131019098
19 Mart 2024, Salı

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR, İŞ CİNAYETLERİ SON BULSUN!

21 Mart 2018, Çarşamba 06:55

     


Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Aliağa'da son dönem yaşanan iş cinayetleri ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı Aliağa Demokrasi Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Aliağa’da yaşanan iş kazaları ve işçi ölümlerini protesto etmek, hükümetin 14 şeker fabrikasını özelleştirmek istemesine karşı hayır demek için Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasından önce platform sözcüsü Petrol iş Sendikası Aliağa şube Başkanı Ahmet Oktay yaptığı konuşmasında, “Bakırçay Havzasında yaşanan iş cinayetlerine karşı dur demek için bugün buradayız. Bu ülkeyi yönetmeye çalışanlar kulaklarını sermayeye değil biz emekçilere versinler' dedi.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim İş Sendikası Aliağa Temsilcisi Mustafa Gök ise hükümetin son dönemde şeker fabrikalarını özelleştirme politikasını eleştirerek “Özelleştirme adı altında Cumhuriyet’in ekonomik kazanımlarını yok eden siyasi iktidar, bu kez de 14 şekeri fabrikasını feda ediyor. 3 Nisan ile 18 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak 3 gurup ihale ile tarımsal sanayinin can damarı ile şeker pancarı üretiminin hayat damarları koparılırken, GDO'lu tatlandırıcı üreten emperyalist şirketlerin önü açılıyor. Türkiye bu girişime karşı, çiftçisiyle, işçisiyle, sendikasıyla, kamyon şoförü, tüketicisi, siyasi partileri, demokratik kitle örgütleri ile ayakta ve direnmeye kararlıdır. İşçisiyle emekçisiyle Türkiye halkları cumhuriyetin bu ilk kalelerinin özelleştirilmesine izin vermeyecektir.” dedi.

‘Özelleştirmenin getirdiği sonuçlardan birisi de iş cinayetleridir’

Özelleştirmelerin ardından basın açıklamasında iş cinayetlerine de değinen Gök “Özelleştirmenin getirdiği sonuçlardan birisi de iş cinayetleridir. Fabrikaların özelleştirilmesiyle birlikte işçilerin çalışma koşullarının ağırlaşması iş cinayetlerinde artışa sebep olmaktadır. Nitekim içimde bulunduğumuz mart ayında, 4 işçi kardeşimiz peş peşe; göz göre göre gelen cinayetlere kurban gitti. Geride acılı aileler ve yoksul yaşamlarla birlikte, yaşamını kaybetme tedirginliğiyle çalışmak zorunda kalan işçiler kaldı.” şeklinde konuştu.

Aliağa’da bulunan tüm işçi ve emekçileri özelleştirmeler ve iş cinayetlerine karşı örgütlü mücadeleye çağıran Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri açıklamayı ‘İş cinayetleri son bulsun!’ sloganları ile sonlandırdı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler