131019098
19 Nisan 2024, Cuma

AĞAPARK PROJESİNİN SAHA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

21 Nisan 2015, Salı 10:20

     


Aliağa Belediyesi tarafından bir süredir çalışmaları sürdürülen Ağapark projesinin saha çalışmalarına başlandı. Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Ağapark proje alanında birlikte koydukları tuğla ile sembolik olarak projenin saha çalışmalarını başlattı.

Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, partililer ve basın mensupları ile birlikte dün, makamında ağırlayan Acar ve ekibi projenin özetini içeren sunumu paylaştı.

DAĞ, “BİZE DESTEK OLUNMUYOR SÖZLERİNİN HİÇBİR ANLAMI YOK”

Seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Ak Parti Aliağa İlçe Başkanlığı binasında partililer ile bir araya gelen Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili aynı zamanda Ak Parti İzmir 2. Bölge 3. sıra Milletvekili adayı olan Hamza Dağ, daha sonra Belediye Başkanı Serkan Acar’ın makamında Aliağa Belediyesi'nin 2015 yılı projelerinden Ağapark'a ilişkin görüşlerini bildirdi.

Dağ, İzmir’de belediye ve hükümet noktasında tek tip bir siyasi partinin olmadığına dikkat çekerek, ”Söz konusu şehrin menfaatine bir hizmet olduğu sürece o işte siyaset aramak doğru olmaz. Belediye Başkanımız gerçekten önemli projeler ortaya koyuyor. Bize düşen bu projelerin Ankara’da takibini yapmak ve aynı şekilde projelerin tamamlanmasını sağlamak. Bürokratik engelleri tamamen ortadan kaldırmak ve işlerin takipçisi olduğumuzu ortaya koymak en önemli amacımız olmalı. Bu noktada bazı kesimlerden gelen bize engel olunuyor, bize destek olunmuyor sözlerinin hiçbir anlamı olmadığını ifade etmek istiyorum. Bize bugüne kadar söz konusu yerlerden bize gelen hiçbir proje de olmadı. Gelen projelerin takipçisi olmak bizim görevimizdir. Serkan Acar’a projesinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ACAR, “SÖZ KONUSU HİZMET OLUNCA GENÇLER BİR ARAYA GELEBİLİYOR”

Proje ile ilgili açıklama yapan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ''Bugün benim için çok heyecanlı ve mutlu bir gün. Yaklaşık bir yıldır bürokratik işlemlerini sürdürdüğümüz Ağapark projemizin bugün saha çalışmalarına başlayacağız. Sayın Vekilimiz Hamza Dağ, gerçekten bir Aliağa Belediye Başkanı gibi işlemleri takip etti. Projelerimizle bizzat ilgilendi. Hizmet denilince siyaset gözetmeksizin samimi bir şekilde mücadelesini verdi. Aliağa’da küçüklerin abisi büyüklerin evladı olmaya çalıştım. Sayın vekilim de İzmir’de öyle oldu. Kendisiyle aynı yaşlardayız. Demek ki gençler söz konusu hizmet olduğunda bir araya güçlü bir şekilde gelebiliyor. Ben kendisini İzmir Milletvekili olarak değil Aliağa Milletvekili olarak görüyorum. Ağapark projemiz umuyorum ki hem Aliağamıza hem de İzmir’imize hayırlı olur” diyerek Dağ’a projeye gösterdiği ilgi ve verdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

AKBULUT, “ALİAĞA’DA HER ZAMAN YAPICI MUHALEFET OLACAĞIZ”

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ise, “Biz Aliağa’da her zaman olumlu işlere destek olacağımızı söyledik. Başkanımla Avcı Ramadan’dan Ağapark projesine kadar yaptığımız istişarelerle Aliağa’dan Türkiye’ye bir mesaj vermek istiyoruz. Hizmet odaklı çalışmalarımızı Aliağa’da örnek olarak göstermek istiyoruz. Bizim için hizmet ön planda. Aliağa’da her zaman yapıcı muhalefet olacağız. Doğru olan tüm projelere desteğimizi sürdüreceğiz ve Aliağa’ya güzel yatırımlar yapılacak” şeklinde konuştu.

DAĞ VE ACAR SAHADA BİRLİKTE ÇALIŞTI

Yalı Mahallesi Plajlar Caddesi'nde yer alan proje alanında ağaçlandırma çalışmaları yapılırken ilk ağaçların dikimine Dağ, Acar, Akbulut ve Aydemir birlikte katkıda bulundu. Daha sonra inşaat alanındaki bir kamyonun şoför koltuğuna geçen Dağ, kamyondaki kumu inşaat sahasına dökerek çalışmalara destek verdi.

AĞAPARK PROJESİ HAKKINDA

Aliağa Belediyesi tarafından hazırlanan sunumda yer alan bilgiye göre; “Ağapark Projesi”ile , içerisinde yaz-kış açık kafe ve restoranların olduğu, beach park, aquapark, spor alanları, piknik alanlarının olduğu bir alan oluşturulacak. Ağapark içerisindeki piknik alanında sabit mangallar, oturma köşkleri ve piknik masaları 2015 yazından itibaren Aliağalıları bekliyor olacak. Arka Plajlar bölgesine inşaa edilecek olan Ağaparkta’ta 2015 yılında denize girilebilecek. Ağapark projesinin içerisindeki tüm şezlong ve şemsiyeler, wc, duş ve giyinme kabinleri ile otopark ücretsiz olacak. Kafe ve restoranlardaki ürünleri Aliağa halkı, market fiyatları ile temin edebilecekler. (Emel Oturak-Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler