131019098
29 Mart 2024, Cuma

İYİ PARTİ VE CHP’DEN 19 MAYIS PROGRAMINA TEPKİ

21 Mayıs 2018, Pazartesi 06:57

     


19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenleri esnasında yayınlanan 15 Temmuz hakkındaki slayt gösterimi İyi Parti Aliağa İlçe Başkanı ve CHP Aliağa İlçe Başkanı tarafından protesto edildi. Gösterim esnasında salonu terk eden ilçe başkanları “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı programında böyle bir propaganda yapılmamalıydı” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99’uncu yılında Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programda gençlerin sergilediği oratoryonun ardından ekrana yansıtılan sine-vizyon gösteriminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimine karşı gerçekleştirdiği konuşmasına yer verildi. Sinevizyonun gösterime girmesi ile önce İyi Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan ve beraberindeki partililer ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve partililer salonu terk ederek protesto etti.

“Genç nesillerin zihnine Atatürk’ü ve devrim mücadelesini kazımaktan sapmayın”

Törenin ardından bir açıklama yapan İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Karaşan “Herkesi 19 Mayıs ruhuna uygun hareket etmeye davet ediyoruz. Heydar Aliyev Meslek Lisesi’nin salonunda anma programı yapıyorsunuz, salonda Atatürk’ün esamisi yok. Salonda ATATÜRKÜN posteri dahi yok. Herkes temsil ettiği yerin hakkını versin. Milli ruh, millî inanç, milli direnç arıyorsanız bu değerleri abidik- gubidik yerlerde aramayın. Koyun karşınıza Atatürk posterini bakın ona ihtiyaç duyduğunuz ilhamı ve milli ruhu, milli mücadele ruhunu alırsınız. Nedir bu Atatürk’ün sizden çektiği? Genç nesillerin zihnine Atatürk ve arkadaşlarının devrim mücadelesini kazımaktan sapmayın. Sapar veya saptırırsanız dün FETÖ’nün olduğu gibi yarın da başka terör örgütlerinin zihniyetlerine mahkum edersiniz. Bu düşünceden başka bir düşünce bu milletin ne bünyesine ne de zihnine girer. Gerçek manada bu millete ram olmuş değerleri silemeyeceksiniz, sildirmeyeceğiz. Bunu yapmaya sizin ne hakkınız var ne de haddiniz yeter.” dedi.

“Herkesi Atatürk’ün mirasına saygılı olmaya davet ediyorum”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise salonu terk etme gerekçelerini şöyle açıkladı; “İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen 19 Mayıs resmi anma programı siyasi propagandaya dönüştürülmüştür. Kendisi bir partinin genel başkanı olan ve 1 ay sonra yapılacak seçimde partisinin adayı olan, konuşmalarında toplumu sürekli olarak kutuplaştıran, tarafsız cumhurbaşkanlığı hüviyetini taşımayan Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz hakkındaki propagandavari konuşmasının 19 Mayıs anma programında yer alması kabul edilemez. Bir milletin kurtuluş ve kuruluşunun en önemli günü olan 19 Mayıs törenlerine siyaset bulaştıran militanlaşmış ve devlet memuru olma vasfını kaybetmiş yöneticileri kınıyorum. Herkesi büyük Atatürk’ün ve milletin manevi mirasına saygılı olmaya davet ediyorum."

“Milletin ruhunu anlayamadılar”

İki ilçe başkanının törenin düzenlendiği salondan ayrılışı üzerine AK Parti İlçe binasında bir açıklama yapan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın “Heydar Aliyev Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi’nde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yılını kutladığımız programa parti teşkilatımız ve üyelerimiz ile birlikte katıldık. Hazırlanan programda her iki konuşmada da İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz ve Heydar Aliyev Okul Müdürümüz Cumhuriyet ilke ve inkılaplarına, Atatürk’ün başlattığı milli mücadelemize yer vererek hazırladıkları konuşmalarını yaptılar. Programda öğrencilerin Atatürk ve silah arkadaşlarının mücadelesini anlatan oratoryo ile halk oyunları ekibinin dans gösterisinin arasında kısa bir slayt gösterimi gerçekleştirildi. 15 Temmuz Destanı’yla ilgili hazırlanan bu slayt gösterimi esnasında önce İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Karaşan ardından CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz salondan ayrıldı. Her iki ilçe başkanımızın da salondan ayrılış nedenini önce anlamadık. Daha sonra seçimlerde Millet İttifakını oluşturan parti ilçe başkanlarımız 15 Temmuz Destanıyla ilgili hazırlanan slayta tepki verdiklerini açıkladılar. Kendileri salonda Atatürk posterinin olmadığını söylemiş ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın slaytta yer alan konuşmasını eleştirmişler. Bu yaşananları ilçe teşkilatı olarak üzüntü ile karşılıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu milletin Başkomutanı’dır. 15 Temmuz mücadelesi de bu millet tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin devamı ve bekası için verilmiş bir mücadeledir. Milletimizin mücadelesini kazanması ve bunu anlatan slayta ilçe başkanlarımızın niçin tepki verdiklerini bir türlü anlayamıyoruz. 15 Temmuz necip Türk Milletinin kurtuluş mücadelesidir. Biz Atatürk’ü kimsenin tekelleştirmesini istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her birey ulu önderimiz Atatürk’e saygı duymak durumundadır. Salonda bir tarafta Heydar Aliyev’in bir tarafta Atatürk’ün resmi vardı. Tüm program Atatürk’ün ilkeleri ve mücadelesi üzerine hazırlanmıştı. Salondan ayrılan ilçe başkanlarımızın milletimizin ruhunu anlamadıklarını düşünüyorum. 15 Temmuz’da banka kuyruklarına gidenler ve tankların arkasına saklananlar ben başbakan olacağım diyenlerin milletin ruhunu anlamadığını görüyoruz. Biz birlikten ve beraber olmaktan yanayız” şeklinde konuştu.

(EREN SARAN)







 
Son Eklenen Haberler