131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

UZMANLAR UYARIYOR; ‘DIŞARI ÇIKMAYIN’

21 Haziran 2016, Salı 07:11

     


Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği son günlerde Aliağa’da da termometreler dün ve önceki gün 42 dereceyi gösterdi. Uzmanlar zorunlu durumlar dışında dışarı çıkılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava, özellikle batı bölgelerini etkiledi. Aliağa’da hafta sonu ve dün 40 derecenin üzerine çıktı. Nem oranının da yüzde 50’yi aştığı ilçede vatandaşlar serinlemek için sahil bandına ve plajlara akın etti. Uzmanlar hava sıcaklığının hafta boyunca mevsim normallerinin 7-8 derece üstünde seyredeceğini belirterek, özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Ramazan ayı nedeniyle oruç tutan ve sağlık sorunu olan kişilerin sıcak havalarda dışarı çıkmaması tavsiye edilirken, aşırı sıcakların bir süre daha ülke geneli ile birlikte Aliağa’da da etkili olacağı belirtildi. Bununla birlikte sıcağa maruz kalan çocuklar konusunda da uzmanlardan uyarı geldi. Yaz mevsiminde çocukların giyimine dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, özellikle saat 10.00 ile 16.00 arasında çocuk ve bebeklerin dışarıya çıkarılmaması gerektiğini vurguladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre hafta boyunca Aliağa'nın hava durumu şöyle olacak; Salı-38 derece (Nem: yüzde 65), Çarşamba-38 derece (Nem: yüzde 63), Perşembe – 39 derece (Nem: yüzde 66), Cuma- 38 (Nem: yüzde 66), Cumartesi-36 (Nem: yüzde 84).

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler