131019098
19 Mart 2024, Salı

PETKİM İŞÇİLERİNİ YALNIZ BIRAKMADILAR

21 Haziran 2017, Çarşamba 07:09

     


Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile Emek Partisi, direnişte olan PETKİM işçilerini ziyaret etti.

Aralarında Eğitim-Sen Aliağa Şube Temsilcisi Alp Kuyumcu, DİSK Genel-İş Aliağa Belediyesi İşyeri Temsilcisi Sinan Uğur, Emekli-sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe ve Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan’ın bulunduğu kurum ve temsilciler, TİS sürecinin tıkanması sonucu direnişe geçen PETKİM işçilerini fabrika önünde ziyaret etti.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformunun ve Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan’ın da içerisinde olduğu heyeti Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay “Dar günümüzde yanımızda olan, bizi ziyarete gelen emek dostlarına çok teşekkür ediyoruz.” diyerek alkışlar eşliğinde karşıladı.

Söz alarak işçileri selamlayan Selma Gürkan “Bu kritik dönemlerde, maalesef işçiler emekçiler anayasal haklarını kullanabilmek için tıpkı sizin bugün burada yaptığınız gibi mücadele etmek zorunda kalıyor. TİS anayasal bir haktır ve işçilerin bu hakkı kullanabilmesi demokrasinin bir gereğidir. Hiçbir işverenin ‘ben bu hakkın kullanımını kısıtlayacağım, bu hakkın taleplerini duymazdan geleceğim’ deme hakkı yoktur.” dedi

OHAL döneminin işçilerin aleyhine işlerken, büyük şirketlerin, işverenlerin kazancına kazanç katmasının aracı olduğunu ifade eden Gürkan “Bir yıllık uygulanan OHAL koşullarında şirketler kar elde etmeye devam etmiştir. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın teröre buluşmayanın hayatına OHAL değmeyecektir açıklamasına rağmen işçilerin bu süreçte 5 kere grevleri ertelenmiştir. OHAL uygulamaları hak ve özgürlük isteyen tüm emekçilerin hayatına merkezinden değmiştir.” açıklamalarında bulundu.

Bu koşullarda hak elde etmenin tek yolu mücadele etmektir diyen Selma Gürkan “Kimseye biat etmeden, PETKİM işçilerinin ortaya koyduğu şekilde hep birlikte mücadele edeceğiz ve hep birlikte kazanacağız.” dedi.

İşçilerin alkışları ve ‘Yaşasın Sınıf Dayanışması’ sloganları eşliğinde söz alan Eğitim-Sen Aliağa Şube Temsilcisi Alp Kuyumcu direnen PETKİM işçisini, tüm kamu emekçileri adına yürekten selamladığını belirterek, dayanışma mesajlarını iletti.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinden DİSK Genel-İş Aliağa Belediyesi İşyeri Temsilciliği adına konuşan Sinan Uğur “Bizler biliyoruz ki PETKİM işçisi ‘Toplu Sözleşme’ hakkını elde edebilmek bir yana tüm işçi ve emekçiler için mücadele ediyor. Biz de bu mücadeleyi sahipleniyor ve sonuna kadar yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” dedi.

Ziyarete ADALET yürüyüşünden geldiğini ifade eden Emekli-sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe “PETKİM işçisinin hak mücadelesini Aliağa’da yaşayan tüm insanların bilmesi gerekiyor. Bizler Demokrasi Platformu olarak mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olacağız” açıklamalarında bulundu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler