131019098
19 Nisan 2024, Cuma

42 BİN KİŞİ İFTAR YAPTI

21 Temmuz 2015, Salı 11:17

     


Aliağa Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri’nde ve Helvacı Mahallesinde kurulan iftar sofralarından bir ay süre ile yaklaşık 42 bin kişi faydalandı.

Aliağa Belediyesi, bu yıl vatandaşları alışılmışın dışında bir iftar sofrasında ağırladı. İftar yemeğini naylon çadırların içinde kurulan sofralarda vermek yerine 5 yıldızlı otellerin restoranlarını aratmayacak şekilde dizayn edilen salonda verdi. Gerek iftar sofrasında, gerekse ikram edilen yemeklerde hijyene ve kaliteye büyük önem verdiklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İftar sofrasında herhangi bir aksaklığın yaşanmadığını, yemeklerin saatinde muntazaman dağıtıldığını ve iftar sofrasına olan ilginin beklenenin çok üzerinde olduğunu söyledi.

Toplu iftar soflarını paylaşma ve dayanışma kültürünü yaygınlaştırmanın en güzel örneklerinden biri olarak niteleyen Başkan Acar, “İftar sofralarının öncelikli amacı ihtiyaç sahibi insanlara doğrudan ulaşmaktır. Ancak Ramazan ayı zengin fakir, makam mevki farkının gözetilmediği bir aydır. Paylaşmanın, birlik, beraberlik ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayında yapılan toplu iftarlar, insanları hiçbir şekilde ayırt etmeksizin aynı çatı altında ve sofrada buluşturur” diyerek, toplumu birleştiren bu güzelliklerin her zaman korunması gerektiğini belirtti. Aliağa Belediyesi’nin iftar sofrasına destek olan herkese teşekkür eden Başkan Serkan Acar, iftar sofrası geleneğinin gelecek yılda sürdürüleceğinin sözünü verdi. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler