131019098
29 Mart 2024, Cuma

SURUÇ’TAKİ SALDIRIYA KINAMA

21 Temmuz 2015, Salı 11:35

     


Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde dün öğlen saatlerinde patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı saat 17.00 itibariyle ölü sayısının 30'a çıktığını 100’e yakın kişinin de yaralandığını açıklandı.

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki çay bahçesinde dün saat 11.50 sıralarında, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) mensuplarının ’Kobani’nin yeniden inşası’ konusunda basın açıklaması yaptığı sırada, büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada 30 kişi hayatını kaybetti. Patlamanın canlı bomba saldırısı nedeniyle gerçekleştiği iddia edilmişti. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suruç’taki patlamanın canlı bomba olduğunu kesinleştirdiklerini söyledi. Canlı Bombanın IŞİD militanı 18 yaşında bir kız olduğu iddia edildi. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Suruç'taki patlamada yaralananlar için Suruç Devlet Hastanesi'nde kan ihtiyacı olduğunu Twitter'dan duyurdu.

CHP ALİAĞA YÖNETİMİNDEN TEPKİ

Suruç’taki canlı bomba saldırısı ile ilgili Aliağa’daki siyasiler de sosyal medya hesapları üzerinden saldırıyı kınayan açıklamalar ve paylaşımlarda bulundu. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, saldırı ile ilgili sosyal medyada yaptığı açıklamada; “Suruç’ta düzenlenen hain saldırıyı lanetliyorum. Terörü koruyup kollayanlardan, terörü besleyenlerden, terörden beslenenlerden ülkemizin vicdanı hesap soracaktır. Yaralılarımıza acil şifa, kayıplarımıza rahmet diliyorum. Yakınlarının ve ulusumuzun başı sağ olsun. Kan emicilere karşı; inadına barış, inadına kardeşlik.” İfadelerine yer verdi. CHP’li Barış Eroğlu ise; “Suruç’ta tertemiz yürekli gencecik evlatlarımızın canına kıyanları ve bu hain saldırıyı lanetliyoruz” paylaşımında bulundu.

KONSERLER İPTAL

Öte yandan saldırı sonrası İzmir’deki bazı belediyeler önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri konser ve benzeri organizasyonları iptal ettiklerini açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Suruç’taki patlamadan dolayı bazı konserleri erteledi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre 21 Temmuz 2015'te Karabağlar Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’nde İlhan Güryalçın (Cem Karaca ve Yol Arkadaşları), 22 Temmuz’da Âşık Veysel Sanat Günleri çerçevesinde Kent Orkestrası ile Aliağa Şakran’da “Mahallemizde Şenlik Var”, 23 Temmuz’da çim konserleri kapsamında Pentagram, 24 Temmuz’da Dikili’de “Mahallemizde Şenlik Var” ve 25 Temmuz’da İnciraltı Açık Hava Tiyatrosu’nda Marsis grubunun konserleri ertelendi. Foça Belediyesi de bugün (21 Temmuz Salı) Belediye Türk Sanat Müziği Korosu’nun vereceği Yaz Konserini Suruç’ta meydana gelen elim olay nedeniyle ertelediğini açıkladı.  (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler