131019098
19 Nisan 2024, Cuma

DARBE GİRİŞİMİ KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ DE VURDU

21 Temmuz 2016, Perşembe 06:54

     


FETÖ/PDY bağlantılı TSK mensuplarının darbe girişimi kültür-sanat etkinliklerine de zarar verdi. Toplumsal gerginlik nedeniyle Aliağa’da birçok kültürel aktivite ileri bir tarihe ertelendi.

FETÖ'nün geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleştirdiği darbe girişimi önümüzdeki günlerde yapılması planlanan kültürel aktiviteleri de etkiledi. Bazı dernek ve sivil toplum kuruluşlarının günler öncesinden tüm hazırlıklarını yaptıkları organizasyonlar toplumsal gerginliğin had safhada olması nedeniyle ertelenmek zorunda kaldı. Ertelenen bu organizasyonlardan bir tanesi de, yaptıkları çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Tek Yürek Kadın Dayanışma Derneği’nin Kâğıttan Sepetler Sergisi. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ‘Kağıttan Sepetler’ Projesi kapsamında üretilen el emeği ürünlerin sergileneceği organizasyon Aliağa Kaymakamlığı’ndan izin alınamayınca ileri bir tarihe ertelendi.

‘KÂĞITTAN SEPETLER’ SERGİSİ EYLÜL’E ERTELENDİ

22 Temmuz Cuma günü saat 16.30’da Aliağa Ticaret Odası’nda açılışının yapılacağı sergi 23-27 Temmuz tarihleri arasında da Sanat Sokağı’nda devam edecekti. Atık kağıtlar değerlendirilerek üretilen hediyelik eşyaların satışının gerçekleştirileceği, satıştan elde edilen gelirin de kadın istihdamına katkı sağlayacağı sergi Eylül ayına ertelendi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, içinde bulunduğumuz durum nedeniyle bu tür etkinliklerin ileri tarihlerde yapılmasının daha uygun olacağını dile getirdi.

“HASSAS DÖNEMDEYİZ”

Kaymakam Yılmaz, darbe girişimi sonrası halkın demokrasi nöbeti tutması nedeniyle ilçe merkezinde birçok alanın bu günlerde meşgul olduğunu belirterek, “İçinde bulunduğumuz hassas dönem itibariyle bu tür açık alan etkinliklerini ileri tarihlere almanın uygun olacağını düşündük. Herhangi bir sıkıntı, mağduriyet yaşanmasın istiyoruz. İnsanlarımız oldukça gergin bu günlerde. O nedenle bu tür etkinliklerin bir süre ertelenmesinin faydalı olacağını söylüyoruz, bu konuda müracaatta bulunan insanlarımız da durumu anlayışla karşılıyorlar. İnsanlarımız bu tür etkinliklere bu günlerde katılmaya da bilirler. Yoğun katılım gerçekleşmez ve emekleri de zayi olur. Biraz daha ortam sakinleşince daha çok katılım olur, bu tip organizasyonlar için başvuranlara uygun olan yerler de temin edilir” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler