131019098
19 Nisan 2024, Cuma

EMEP'TEN DEMOKRASİ ÇAĞRISI

21 Temmuz 2016, Perşembe 06:46

     


Emek Partisi, 15 Temmuz 2016 akşamı yaşanan darbe girişimine karşı yayınladığı bildiriyle demokrasi çağrısı yaptı.

Genel merkezden yayınlanan bildiride Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, darbe girişimlerine karşı çözümün, gerçek bir halk demokrasisinin kurulması yönünde adımlar atılmasıyla mümkün olabileceğini belirtti. Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, 15 Temmuz 2016 akşamı yaşanan darbe girişiminin halk tarafından destek görmediğini belirtirken, "Ülkemizde halklarımıza çok ağır bedeller ödeten 12 Eylül darbesinin izleri hala canlıyken 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi, halk tarafından destek görmemiş ve boşa çıkarılmıştır. Ancak bu darbe girişimi ülkenin nasıl bir uçurumun eşiğine getirildiğini de bize acı bir şekilde gösterdi. Şurası açıktır ki; darbe girişimleri esas olarak demokratik olmayan rejimlerde karşımıza çıkmaktadır" dedi.

"DEMOKRASİ ADINA HİÇBİR ADIM ATILMADI"

Ülkemizde, darbeciler ve darbe anayasasıyla hesaplaşmanın sözünün sıkça edildiğini, ancak gerçek anlamda demokratikleşme yönünde gerekli adımların atılmadığını dile getiren Gürkan, "Bu durum yeni darbe girişimlerinin gündeme gelmesine zemin oluşturmuştur. Bu darbe girişiminin engellenmesi, Erdoğan'ın başkanlığı ve tek adam diktatörlüğü için bir fırsata dönüştürülmemelidir. Aksine yapılması gereken bir daha darbe girişimlerinin yaşanmayacağı gerçek bir halk demokrasisinin kurulması yönünde adımlar atılmasıdır" şeklinde konuştu.

"DARBELERE VE DİKTA REJİMİNE KARŞI ÇÖZÜM HALK DEMOKRASİSİDİR"

Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra halkın iradesine darbe vurulduğunu, ardından yaratılan savaş ve kaos üzerinden halkın iradesi rehin alınarak 1 Kasım seçimleri dayatıldığına dikkat çeken Gürkan, " AK Parti iktidarı da önceki tüm iktidarlar gibi gerçek bir demokratikleşme yönünde hiçbir adım atmadı" dedi.

AK Parti iktidarının, ordudan yargıya bugüne kadar 'demokratikleşme' adına gündeme getirdiği bütün adımları kendi iktidarını sağlamlaştırmak adına kullandığını ileri süren Gürkan açıklamasında, "Darbeler ve dikta rejimi aynı madalyonun iki yüzüdür. Gün ülkeyi bu felaketten kurtarmak için hem darbe girişimlerine hem de tek adam diktatörlüğüne karşı mücadeleyi yükseltme günüdür. Gericiliğin iki biçimine karşı çözüm, tüm milliyetlerden ve inançlardan işçilerin ve emekçilerin çıkarları temelinde kurulacak halk demokrasisidir" ifadelerini kullandı. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler