131019098
19 Nisan 2024, Cuma

KARAÇORLU'DAN “ÇEVRECİ” DARBE ANALİZİ

21 Temmuz 2016, Perşembe 06:48

     


Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Ahmet Tuncay Karaçorlu, darbe girişimine tepki göstermek ve doğayı tahrip eden uygulamaları protesto etmek amaçlı bir bildiri yayınladı.

'Faşist Amerikan Darbe Girişimi Ve Bize Düşen Görevler' başlığıyla yayınladığı bildiride Karaçorlu, " Doğayı ve tarihi yok ederek, toplumun geleceğini yok sayan, bu faşist Amerikan çetesinin Ege Bölgesi’ndeki doğa ve tarih yağmasında araç olarak kullandığı başta koruma kurulları olmak üzere bakanlığın tüm kurumlarındaki yapılar dağıtılmalı ve yargılanmalıdır. Bu yargılama da bu darbeci çeteye bağlı idari mahkemelerde ve tüm yargı kurumlarındaki işbirlikçileri eliyle değil, ülkemizde gerçek hukuku temel alan hakimler eliyle yapılmalıdır" diye konuştu.

"BÖLGENİN GELECEĞİ DEMOKRASİ ZEMİNİNDE PLANLANMALI"

Aliağa ve çevresinde yalnızca doğayı, tarihi ve hukuku temel alarak yapılan planlama girişimlerine izin verilmesi gerektiğini vurgulayan Karaçorlu, "Ülkemizin ve bölgemizin geleceği, ancak demokratikleşme sürecinin temel alındığı bir zeminde yaşanabilir hale gelecek ve kurulacaktır" dedi. Doğanın ve tarihin korunmasında önemli bir toplum gücü olan doğa ve tarih cephelerinin mücadelelerine engel teşkil eden gerçek hukuk zeminindeki yolların söz konusu engellerden temizlenmesi talebinde bulunan Karaçorlu, ülkenin bir çok yerinde olduğu gibi Aliağa'da da çevreci örgütlerin girişimlerini engelleyenlerin yargılanması gerektiğini ifade etti. Karaçorlu, "bölgemiz hukuksal direniş cephelerinin mücadele yollarını, her türlü yasadışı uygulamalarla ve yasadışı işlemlerle engelleyen, doğayı ve tarihi yok eden uygulamalarını bu yollarla yasallaştıran, bu darbe çetesine bağlı Nemport ve Socar şirketleri gibi sermaye gruplarının Aliağa bölgesindeki varlıklarına ve uygulamalarına son verilmeli, yaptıkları tüm doğa ve tarih katliamlarından dolayı yargılanmalıdırlar." şeklinde konuştu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler