131019098
28 Mart 2024, Perşembe

APM TERMİNALS’DE TİS GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

21 Temmuz 2017, Cuma 07:17

     


APM Terminals’de örgütlenmesini yeni tamamlayan Liman-İş Sendikası, ilk görüşmesini 6 Temmuz’da başlattığı TİS görüşmelerinin ikinci oturumunu 18 Temmuz’da gerçekleştirdi.

200’ün üzerinde işçinin örgütlendiği ve Liman-İş Sendikası’nın yetkili sendika olduğu APM Terminals’te TİS görüşmeleri devam ediyor. İkinci oturumun da 18 Temmuz’da tamamlandığı görüşmelerde 70 küsur idari maddenin 30’a yakını konusunda anlaşmaya varıldı.

Bu hafta içi görüşmeler için İzmir’e gelen Liman-İş Genel Başkanı Önder Avcı “APM Terminals bünyesinde dünya çapında 75 limanın 2’si hariç hepsi sendikalı limanlar. Bu 2 limandan biri de Aliağa’daki limandı ve biz burada Liman-İş Sendikası olarak yetkiyi aldık. Şimdi de TİS görüşmelerini hızla sürdürüyoruz.” dedi.

‘TİS sürecini başarıyla tamamlayacağız!’

Henüz idari maddelerin görüşüldüğünü aktaran Avcı “Şu anda idari maddeler örgütlenme uzmanımız ve genel başkan yardımcımızın katılımıyla görüşülüyor. Akçeli maddelere geldiğimiz zaman APM bünyesinde çalışan ve sendika temsilcimiz olan arkadaşlarımız da katılacak. Daha yeni başladığımız görüşmelerde 60 günlük süreç var. Şu anki görüşmeler olumlu anlamda ilerliyor. Umudum TİS sürecini başarıyla sonlandırıp, Aliağa liman işçileri içerisindeki örgütlülüğümüzü arttırmak ve özlük haklarını iyileştirmektir.” açıklamalarında bulundu.

APM’de çalışan işçilerin halihazırda aylık maaşlarına ek olarak herhangi bir ücret zamlarının olmadığını aktaran Önder Avcı, TİS görüşmelerinin sadece enflasyona dayalı bir ücret zammı üzerinden yürütülmeyeceğini, 3 yıllık sözleşme talebiyle, aynı zamanda sosyal ve özlük haklar üzerinde durulan idari maddeleri de önemsedikleri bir anlaşma yapmak istediklerini belirtti. Liman işçiliğinin oldukça zor bir çalışma alanı olduğunu anlatan Genel Başkan Avcı; Aliağa’daki örgütlülük süreçlerinin sendika açısından önemsendiğini vurgulayarak, en kısa sürede ilçede şube açmak üzere çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler