131019098
23 Nisan 2024, Salı

DSP’DEN ZEHİRLENME OLAYINA TEPKİ

21 Temmuz 2018, Cumartesi 07:11

     


Star Rafinerisi Çayağzı Kampı'nda yaşayan işçilerin gıda zehirlenme olayını incelemek üzere DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, İl Başkanı Ramazan Solmaz ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdülaziz Şimdi Aliağa’ya geldiler.

Çayağazı Kampında yaşayan işçilerin gıda zehirlenme olayını incelemek üzere ilçeye gelen DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, İl Başkanı Ramazan Solmaz ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdülaziz Şimdi DSP İlçe Binasında partililer ve basın ile buluşarak duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Söze önce başlayan DSP İl Başkanı Ramazan Solmaz “DSP olarak bu yaşanan işçi zehirlenmelerinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bizler işçi haklarını yıllarca savunan ve partimizin temel ilkesi olan, zamanında sendikaların kurulmasını, işçi haklarının verilmesi için her türlü mücadele veren bir parti olarak burada tüm arkadaşlarımızın genel sorunlarını dinlemek için geldik” dedi.

44 yıl önce “Ayşe tatile çıksın” diye talimat veren bir liderin partisi olduklarını belirten DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe ise,” Bu gün burada Aliağa’da yaşanılan bu tertipsizlik, bu düzensizlik ve ülkemize çökmüş olan ben yaptım oldu diyen bu zihniyet kabul edilir gibi değil. Ülkemiz son yıllarda çok büyük facialara tanıklık etti. Bunları her duyuşumuzda yüreklerimiz yandı. Hala da davaları sürmektedir. Soma’da ve Ermenek’teki facialar, Tekirdağ’daki tren kazası bunların örnekleridir. Batının en güzel ilçelerinden biri olan Aliağa’nın, böylesi yüksek medeniyetle tanışmış, insanların böyle yüksek kültür seviyesi olan bir yerde yaşanmaması gereken gıda faciası yaşanıyor. Bu duruma can kaybı yok diye sevinemeyiz. Bu bir faciadır. Bu faciada sorumluluğu olan herkes bunun hesabını vermek zorundadır. Bizler Demokratik Sol Parti olarak, Bülent Ecevit’in talebeleri olarak, bu konuyu yerinde takip edip, yerinde bilgi alarak hasta olan arkadaşlarımızı ziyaret etmeye geldik. Çok vahim bir tabloyla karşı karşıyayız” dedi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler