131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ŞEHİT HABERİ ALİAĞA’YI YAKTI

21 Ekim 2016, Cuma 06:57

     


Hakkari’nin Çukurca ilçesi Güven Dağı bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonda, güvenlik güçleri ile terör örgütü arsında çıkan çatışmada Aliağa’ya şehit ateşi düştü.

7 yıl önce Aliağa’ya yerleşen Recep Çevik ve Gülperi Çevik’in 6 çocuğundan biri olan Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik (33) bu sabaha karşı çıkan çatışmada şehit düştü.

Aliağa İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar; Siteler Mahallesi Prestij Sitesi’nde oturan şehidin ailesine sağlık ekipleri eşliğinde acı haberi iletti.

Haber aileyi acıya boğarken, tüm kentte de evlere Türk Bayrakları asılmaya başlandı.

Halkın akın ettiği ve siyasi parti ilçe başkanlarının da geldiği cenaze evinde, şehidin babası Recep Çevik, Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut aracılığıyla Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü. Yıldırım acılı aileye taziyelerini sunarken, programının uygun olması halinde cenazeye de katılacağı bilgisi de iletildi.

Şehit Oğuz Özgür Çevik için site bahçesine Aliağa belediye ekipleri tarafından taziye çadırı kurulurken, acılı anne Gülperi Çevik’in “Vatan sağ olsun ama biz ölseydik de keşke oğlum ölmeseydi. Daha evlendiğini görmeden gitti oğlum” dediği belirtildi.

Sivas’ın Kangal İlçesi doğumlu Oğuz Özgür Çevik’in cenazesi yarın Cuma namazını müteakiben Aliağa Merkez Camii’nde düzenlenecek törenin ardından Aliağa Mezarlığı’ndaki Şehitlik’e defnedilecek. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler