131019098
19 Mart 2024, Salı

MUHTARLARDAN YEMEKLİ KUTLAMA!

21 Ekim 2017, Cumartesi 06:33

     


Aliağalı muhtarlar dün Cumhuriyet Meydanı’nda düzenledikleri törenle “Muhtarlar Gününü” kutladı.

Dün sabah saatlerinde “Muhtarlar Günü” dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen mahalle muhtarları, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak bir tören düzenlediler.

‘Muhtarlık yerel demokrasinin en önemli makamıdır.’

Törende bir konuşma yapan Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Yıldız, “İkincisini kutladığımız ‘Muhtarlar Günü’ programına katılım gösterdiğiniz için teşekkür ederiz. 19 Ekim 1829 İstanbul’da yapılan nüfus sayımı ile muhtarlık kurumunun yolu açılmıştır. 2015 yılında ise 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak ilan edilmiş ve tüm Türkiye’de kutlanmaya başlamıştır. Muhtarlık müessesi kültürümüzün ve yerel demokrasinin en önemli makamlarından biridir.” diyerek günün tarihçesine değindi.

Yıldız, muhtarların bulundukları köy ve mahallelerde devletin temsilcisi olduklarını hatırlattığı konuşmasında “Muhtarlar memleketimizin en ücra köşesine bile çağdaş kamu yönetim anlayışını taşıyarak, hem sevinçte hem üzüntüde halkın yanında ve hizmetindedir. İlçemizde benim gibi bu görevi yerine getiren tüm arkadaşlarımın gününü içtenlikle kutlarım.” dedi.

Meydanda gerçekleşen törenin ardından TSGI adlı firmanın Aliağa Öğretmenler Lokali’nde bu güne özel verdiği yemeğe katılan muhtarlara, törene katılmaması ile dikkat çeken, İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı eşlik etti.

‘Muhtarlar, mahallelerin mülki amirleridir.’

Yemekte bir konuşma gerçekleştiren Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, “Tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum, sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Teknik sebeplerden ötürü çelenk sunumuna katılamadık, yemekte bir araya gelme fırsatımız oldu.” dedi.

Kaymakam Yılmaz, muhtarların devletin mahallelerde sağ kolu olduğuna değinirken, yönetim tarihinde muhtarların önemli görevleri yerine getirdiğini, mahallenin mülki amiri gibi her işe koştuklarını belirtti. “Zaman zaman muhtarlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde sorunları gidermeye yönelik her türlü çabayı gösteriyoruz. Sizleri kendimizden ayrı görmüyoruz. Bizler için çok önemlisiniz.” diyen Yılmaz, Aliağalı muhtarlara sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diledi.

Muhtarlar Günü’nde yemek düzenleyen TSGI firmasının Güvenlik Müdürü Temel Ersoy ise söz alarak, yemeğe katılan muhtarları selamladıktan sonra, “Firmada çalışanlarımızın çoğunluğunu temsil eden, dışarıdan gelen çalışanların ise Aliağa’da yaşamalarını olanaklı hale getiren muhtarlarımıza firmamız adına teşekkürlerimi iletiyorum. Hepinizin günü kutlu olsun!” dedi.

Aliağalı muhtarlar yemeğin ardından toplu fotoğraf çektirdiler.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler