131019098
19 Mart 2024, Salı

ŞEHİT YÜZBAŞI, ŞEHADETİNİN BİRİNCİ YILINDA ANILDI

21 Ekim 2017, Cumartesi 06:38

     


20 Ekim 2016’da Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde, terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik için Aliağa’da adının verildiği lisede anma töreni düzenlendi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Hisar Dağı'nda, bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, şehadetinin yıldönümünde adının verildiği Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nde anıldı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen anma törenine İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, şehidin silah arkadaşlarından Üsteğmen Oğuzhan Taşanlı, şehidin annesi Gülperi Çevik ve babası Recep Çevik ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SİLAH ARKADAŞI ANILARINI ANLATTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende Şehit Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in özgeçmişi okundu. Törenin açılış konuşmasını, şehidin silah arkadaşlarından Üsteğmen Oğuzhan Taşanlı yaptı. Şehit Yüzbaşı ile yaşadığı anıları anlatan Üsteğmen Taşanlı, törene katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Üsteğmen Taşanlı’nın ardından kürsüye gelen İlçe Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, “Bundan iki hafta önce şehidimizin anne ve babası ile tanışmak için kendilerini ziyarete gittiğimde bu konuşmayı yapma şerefini bana verdikleri için şu an huzurlarınızdayım. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edecektir. Aziz şehitlerimize minnettarız, onları asla unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi.

ANNE ÇEVİK, GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun’un ardından duygularını ifade etmek üzere kürsüye gelen Şehidin Annesi Gülperi Çevik, “Tüm misafirlerimiz hoş geldiniz. Sayın Vali Yardımcımıza, Garnizon Komutanımıza, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, buraya gelen bütün herkese çok teşekkür ediyorum. Bizi çok onurlandırdınız. Her şey için çok teşekkür ederim. Sağ olun, var olun.” diye konuştu. Gülperi Çevik, konuşmasında gözyaşlarına hakim olamadı.

‘ALLAH BU MİLLETİ BELALARDAN KORUSUN’

Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, milletimizin 1071’de Anadolu’ya ayak bastığı günden beri huzuru, namusu, birliği ve beraberliği için şehit vermeye devam ettiğini belirterek, “Hiç de bitmeyecek. Ancak bizim her şehadetten, her şehitten sonra yapmamız gereken ders çıkarmak, ibret almaktır. Her ihanetten, her saldırıdan sonra birliğimizi, dirliğimizi daha da güçlendirmemiz, birbirimize daha çok kenetlenmemiz gerektiğini bir kez daha idrak edeceğiz. Allah bu milleti belalardan, musibetlerden korusun.” dedi. İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış ise yaptığı konuşmada, “Üzerine bastığımız bu toprakları vatan haline getiren şehitlerimizdir. Bu gün burada 1 yıl önce şehit düşen Çevik Yüzbaşımızı anma amacıyla toplandık. Bölücü terör örgütü Çevik Yüzbaşımızı aramızdan almakla emeline ulaşamadı, ulaşamayacak da. Çünkü Çevik Yüzbaşımızın adı, adının verildiği bu okuldaki bütün öğrencilerimizde yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

DUALAR EDİLDİ

Yapılan konuşmaların sonrasında, Şehit Oğuz Özgür Çevik’in devresi Piyade Yüzbaşı Murat Karaaslan’ın yazdığı mektup, okul öğrencilerinden Samet Gündüz tarafından okundu. Mektubun okunmasının ardından, okulda Şehit Oğuz Özgür Çevik anısına öğrenciler arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Firdevs Nur İnci, “Burada Bir Şehit Yatıyor” başlıklı şiirini okudu. Şiirin okunduğu esnada öğrenciler ellerindeki şablonlarla Şehit Oğuz Özgür Çevik’in portresini oluşturdu. Okulda şehit yüzbaşı için düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Sena Nur Işık da kürsüye gelerek yazdığı kompozisyonu okudu. Şiir ve kompozisyonların okunmasının ardından, Aliağa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin okumuş olduğu 3 hatm-i şerifin duasını Okul Müdür Yardımcısı Hasan Yılmaz ve okul öğrencisi Ramazan Cihat Kurt yaptırdı.

“HEPİMİZ OĞUZ ÖZGÜR ÇEVİK’İZ”

Okunan duanın sonrasında, “Hepimiz Oğuz Özgür Çevik’iz” nidalarıyla öğrenciler tarafından İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Törenin sonunda katılımcılar tarafından Şehit Oğuz Özgür Çevik için hazırlanan anı köşesi ziyaret edildi, anı özel defteri imzalandı. Katılımcılara okul bahçesinde hayır yemeği verildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler