131019098
19 Mart 2024, Salı

DURMAZ’IN HEDEFİ BİRLİK VE BÜTÜNLÜK

21 Kasım 2015, Cumartesi 06:51

     


CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, geçtiğimiz hafta sonu yapılan delege seçimleri sonrası değerlendirmelerde bulundu. Durmaz, 5 Aralık’ta yapılacak olan İlçe Kongresi hakkında bilgiler verdi, tekrar göreve gelmesi durumunda hedeflerinin neler olduğunu açıkladı.

Delege seçimlerinin ardından İlçe Kongresi için hazırlıkların da sürdüğünü söyleyen Özcan Durmaz, CHP İlçe Kongresi’ni 5 Aralık Cumartesi günü Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Tesisleri’ndeki Sinema ve Konferans Salonu’nda gerçekleştireceklerini belirtti. Durmaz, “Ben bütün partililerimizi demokrasi şölenimize bekliyorum. Delegelerimiz o gün partimizin ilçe başkanını, ilçe yöneticilerini ve il delegelerini seçecekler. Ben delegelerimizin partimizin geleceği için en uygun karara imza atacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

“DELEGELERİMİZİN EN DOĞRU KARARI VERECEĞİNDEN EMİNİM”

Yaklaşık 5 yıldır Aliağa İlçe Başkanlığında görev yaptığını, 1989 yılından bu yana da CHP’nin içinde olduğunu vurgulayan Durmaz, partilerinin en ağır siyasi krizi yaşadığı dönemde Aliağa’da İlçe Başkanlığı görevini yaptığını söyledi. 2014 yerel seçimlerinden sonra sıkıntıya giren partilerini toparlamak için elinden geleni yaptığını kaydeden Durmaz, “Hiç kimseyi partinin dışında bırakmamak için çaba gösterdim. Bir arada olursak güçlü oluruz diye anlatmaya çalıştım. Parti bu çağrıyı anladı diye düşünüyorum ki son yapılan delege seçimlerinde benim listem olan beyaz listeye ağırlıklı bir şekilde destek verdi. Aynı anlayışımı bundan sonraki süreç te de sürdüreceğim. Bundan sonra gerek yerel siyaset, gerekse genel siyasette partime Aliağa’da neler kazandırabileceğim konusundaki vizyonumu kongrede delegelerimizle ve partililerimizle paylaşacağım. Ben partimin, delegelerimizin en doğru kararı vereceğinden eminim. Ne karar verirlerse başımın üstündedir. Verecekleri her kararı bir görev sayarım. O görevin de gereğini büyük bir gayretle yerine getiririm” dedi.

“BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ DAHA SAĞLAM HALE GETİRECEĞİZ”

Durmaz, CHP İlçe başkanı olarak tekrar görev alırsa, birinci hedefinin toparlanmış olan partinin birlik ve bütünlüğünü son derece sağlam ve stabil hale getirmek olacağını ifade etti. Durmaz, “Bunu büyük ölçüde başardığımızı düşünüyorum. Parti içinde önceliğimiz budur. Bundan sonraki siyasi çalışmaları daha aktif, daha verimli, daha sonuç alıcı hale getirmek için de özellikle şu anda var olan mahalle çalışmalarımızı yapan ekibimizi sadece seçim dönemlerinde değil, sürekli çalışan ekipler haline getireceğiz. Parti içi verimliliği biraz daha arttıracağız. Çeşitli etkinliklerle partililerin daha sık bir araya gelmesini sağlayacağız” dedi.

“HAKKIMIZ OLAN YEREL YÖNETİMİ CHP’YE KAZANDIRACAĞIZ”

Diğer bir hedeflerinin de Aliağa’nın açık ara birinci partisi olarak hakları olan yerel yönetimin tekrar CHP’ye kazandırılması olacağını söyleyen Özcan Durmaz, “ CHP’nin 2019 Yerel Seçimlerinde Aliağa’da hak ettiği yerel iktidarı alması için elimizden geleni yapacağız. Diğer yandan tabi ki hedefimiz sadece yerel siyaset değil. CHP’nin Türkiye’de iktidar olması gerektiğine yürekten inanıyoruz. CHP’nin Türkiye’de genel iktidarın sahibi olması için, ülkeyi yönetmesi için, hakça bölüşen, daha çok üreten, çağdaş bir ülke için Aliağa’dan da en büyük katkıyı sağlamak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

“DİSİPLİN DOSYASI RAFA KALDIRILDI”

Yerel seçimlerde DSP’ye çalıştıkları iddiasıyla partiden ihraç edilecekleri konuşulan partililer ile ilgili de açıklamalarda bulunan Durmaz, “Yerel seçimlerde DSP’ye çalıştıkları için ihracı talep edilen arkadaşlarımız vardı. İl Başkanlığımıza bu konuda bir dosya gitmişti. Uzun zamandır da İl Başkanlığımızda bu dosya duruyordu. Bir takım baskılarla dosyanın yeniden gündeme alınması istenmişti. Ben en son geçtiğimiz hafta gidip İl Yönetimi ile konuştum. Bu konuda oluşturulan komisyona bilgi verdim. Komisyona Aliağa’da birlik ve bütünlüğün sağlandığını, geçmişe ilişkin sorunların eleştiri ve özeleştiri ile çözüldüğünü ve bir disiplin işlemine ihtiyaç olmadığını anlattım. Biz Aliağa’da hukuki değil, siyasi bir karar verdik ve sonuçlarını da çok olumlu bir şekilde aldık diye anlattım. İl yöneticisi arkadaşlarımız da bizi anladılar. Bu birlik ve beraberlik tablosunun bizim tezimizi haklı çıkardığını gördükleri için de artık bu disiplin dosyasını bir daha işleme konmamak üzere ricamızla rafa kaldırmalarını sağladık. Aliağa artık bu tür meselelerin konuşulduğu bir ilçe olmaktan çıkacak” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler