131019098
19 Nisan 2024, Cuma

FETÖ DURUŞMASI DEVAM EDİYOR

21 Kasım 2017, Salı 06:55

     


İzmir'de Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, 279 kişinin yargılandığı davada tanıkların dinlenmesine devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının darbe girişimine ilişkin soruşturmada hakkında dava açılan, bu dosyanın tutuklu sanıklarından eski Sahil Güvenlik Hava Komutanı Pilot Albay Bülent Özbaşaran savunma yaptı.

Özbaşaran, darbe girişimi başladığı zaman Ankara'da bulunmadığını, askeri malzeme almak için 15 Temmuz'da akşama doğru gittiği Ankara'dan askeri uçakla İstanbul'a gelmesinin ardından saat 21.50'de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na indiklerini anlattı. İzmir'e gelene kadar her şeyin normal olduğunu, meslekten ihraç edilen Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem'in emir ve talimatlarıyla hareket ettiğini iddia eden Özbaşaran, kendisine İzmir'den Ankara'ya uçmadan önce VIP uçuş olacağını, ancak buna ilişkin net bilginin verilmediğini öne sürdü.

Genelkurmay Başkanlığının uçuş yasağı emrine rağmen, Üstem'in uçuş iznini aldıktan sonra geldiği İzmir'de darbe girişiminden televizyondan gördüğü haberlerden bilgi sahibi olduğunu savunan Özbaşaran, darbe teşebbüsüne ilişkin hiç kimseden emir ya da talimat almadığını, herhangi bir plan içerisinde hareket etmediğini ileri sürdü.

Özbaşaran, iddia makamının, "Üstem, daha önce verdiği ifadede, sana uçuşlarla ilgili emir vermediğini söylüyor. Oysa sen Ankara, İstanbul ve İzmir'e gerçekleştirdiğin uçuş emirlerini Üstem'den aldığını söylüyorsun. Sence, Üstem'in darbe girişiminden önceden haberi var mıydı?" sorusuna, "Benim açımdan da Üstem şüpheli biridir." cevabını verdi.

Tutuksuz sanık E.Ö, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında hakkında dava açıldığını, dosyasının bu dosyayla birleştiğini belirterek, ek süre talebinde bulunmadan savunma yapacağını söyledi.

Halen Sahil Güvenlik Komutanlığında uçuş teknisyeni olarak görev yaptığını, darbe teşebbüsünden önceden haberi olmadığını, tutuklu sanık Özbaşaran'la gerçekleştirdiği uçuşların ardından geldiği İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda bu girişimden haberdar olduğunu iddia eden E.Ö, 15 Temmuz'da hiç kimseye hukuksuz bir emir vermediğini anlattı.

15 Temmuz'da rutin bir görevde bulunduğunu söyleyen E.Ö, kendisi ve ailesinin FETÖ'yle herhangi bir bağlantısının olmadığını savunarak beraatini istedi.

(AA)







 
Son Eklenen Haberler