131019098
29 Mart 2024, Cuma

MÜFTÜLÜKTEN ‘MEVLİD-İ NEBİ’ ETKİNLİĞİ

21 Kasım 2018, Çarşamba 06:14

     


Aliağa Müftülüğü Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde bir etkinlik düzenledi.

Aliağa Müftülüğü Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

“Kutlu Doğum Haftası, Mevlid-i Nebi olarak değiştirildi”

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Daha sonra Kur’an-ı Kerim Tilaveti Çiğli Çarşı Camii Müezzin Kayyımı Vedat Özarpacı tarafından seslendirildi. Tilavetin ardından Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Demiryürek konuşmasını protokolü ve etkinliğe katılan vatandaşları selamlayarak başlayıp, “ Bu yıl ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftasını Mevlid-i Nebi olarak değiştirdi. Temayı da ‘Gençlik’ olarak belirledi. Baktığımız zaman Farsça da genç demek hazine demekmiş. Bizim ülkemiz bu manada çok zengin bir ülke. Rabbim bu hazinemizin kıymetini bilmeyi hepimize nasip eylesin. Önemli olan bu hazinemizi ehil eller ile düzgün bir şekilde işleyip topluma kazandırılabilmesi. Bunun için bu haftayı anlamlı buluyorum.” ifadelerine yer verdi.

‘Peygamberimiz ve Gençlik’ konulu konferans

Konuşmanın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ konulu sinevizyon gösterimi izlendi. Gösterimin sonrasında Çiğli Çarşı Camii Müezzin Kayyımı Vedat Özarpacı ve Neyzen Ruhi Eker tarafından Kaside ve Ney dinletisi sahnelendi. Ardından Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ konulu bir konferans yapmak üzere sahneye davet edil. Konferansın ardından etkinliğe katılanlara gül takdimi yapıldı. Gül takdiminin ardından etkinlik son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler