131019098
19 Mart 2024, Salı

‘MARTILAR’ VE ‘MAVİ MELEKLER’ ASAYİŞİ SAĞLAYACAK

22 Mart 2018, Perşembe 06:58

     


Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, kadın polislerden oluşan ‘Mavi Melekler’ ekibi ile bisikletli polis timlerinden oluşan ‘Martılar’ ekibi kuruldu. ‘Mavi Melekler’ açık alanlarda, kadınların karıştığı suçlara müdahale bulunurken, bisikletli timlerden oluşan ‘Martılar’ ekibi de araçların giremediği bölgelerde asayiş konularında görev yapacak.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde tamamı kadın polislerden oluşan ‘Mavi Melekler’ ekibi kuruldu. İlçe genelindeki açık alanlarda, kadınların karıştığı suçlara müdahale, yakalaması bulunan kadın şahıslar, hakkında koruma kararı bulunan kadınların ziyaretleri ile birlikte diğer tüm asayiş hizmetleri 3 kadın polisten oluşan ‘Mavi Melekler’ tarafından yürütülecek.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, kadın polislerden oluşan ‘Mavi Melekler’ ekibinin yanı sıra bisikletli polis timlerinden oluşan ‘Martılar’ ekibi de kuruldu. Şu an için sayısı 2 olan bu bisikletli ekibin sayısının yakın zamanda 10'a yükseltilerek, 5 ekip halinde ilçe genelindeki açık alanlarda, araçların giremediği bölgelerde, şüpheli şahıslar, uyuşturucu madde kullanımı ile satışı ve diğer asayiş konularında görev yapacağı bildirildi. ‘Martılar’ın yaz aylarında da plajlar bölgesinde halkın güvenliğini sağlayacağı ifade edildi.

İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; bunlara ek olarak bir yunus timi ile bir şahin timinin de motosikletli olarak asayiş olaylarında görev yaptığını belirterek, bunların sayısında da önümüzdeki günlerde ilçede yeni görevlendirilecek personeller ile artışa gidileceğini ifade etti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler