131019098
19 Mart 2024, Salı

ZİRAAT ODASI’NDAN UYARI: “SU AÇISINDAN GELECEK PARLAK DEĞİL”

22 Mart 2018, Perşembe 06:50

     


22 Mart Dünya Su Günü’nde açıklama yapan TZOB Genel Başkanı Bayraktar “Türkiye’nin su fakiri olmasına çok az kaldı.” diyerek uyardı.

22 Mart Dünya Su günü dolayısıyla bir açıklama yapan Türkiye Ziraat Odası Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yılda kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı bin metreküpten daha az olan ülkelerin su fakiri olarak kabul edildiğini söyledi. Bayraktar, “Ülkemizde kullanılabilir su miktarı 112 milyar metreküp düzeyinde bulunuyor. Halen 81 milyon olan ülke nüfusumuza göre kullanılabilir su miktarı 1382 metreküpe kadar inmiş durumda. Önümüzdeki 30-40 yıl içinde kişi başına kullanılabilir su miktarı bin metreküpler düzeyine inecek. Su fakiri olmamıza çok az zaman kaldı. Suyun damlasını bile ziyan edemeyiz.” dedi.

Açıklamasında en önemli yaşam kaynaklarından biri olan suyun dünya genelinde dengeli dağıtılmadığına da dikkat çeken Şemsi Bayraktar “Su açısından gelecek parlak görünmüyor. Sürdürülebilir su politikası izlememiz, akılcı ve kalıcı çözümler üretmemiz şart. Tarımsal üretimi artıramazsak gıda güvencesini sağlayamayacağımız gibi, sanayinin hammadde ihtiyacını da karşılayamayız. Dünyada tarım alanlarının hemen hemen tamamını kullanıyoruz. Yeni bir kıta bulmamız da söz konusu değil. Üretimi artırmanın tek yolu var o da verimliliği artırmak. Verim artışını sağlamak için kullanacağımız en önemli unsur da sudan başka bir şey değil.” uyarılarında bulundu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler