131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

HELVACI’DA TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI

22 Mayıs 2018, Salı 06:25

     


Aliağa Helvacı Ortaokulu’nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirildi. Öğrencilerin hazırladığı projeler büyük ilgi gördü.

Helvacı Ortaokulu bahçesinde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda birbirinden ilginç projeler yer aldı. Fuarın açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse tarafından yapıldı. Açılışa birçok okul ve kurum müdürü ile veli ve öğrenciler eşlik etti. Açılış öncesi konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, “Helvacı Ortaokulu’ndaki akademik başarı kadar sosyal kültürel ve bu tür bilimsel çalışmalar da dikkat çekmektedir” dedi. Derse, okuldaki başarılı çalışmalardan dolayı Okul Müdürü Hasan Gönç ile öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti.

Açılışta konuşma yapan Okul Müdürü Hasan Gönç ise okullarında akademik başarı kadar sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel çalışmaları da önemsediklerini ve bu tür faaliyetleri gerçekleştirmek için zemin hazırladıklarını ifade etti. Helvacı Ortaokulu Proje Yürütücüsü ve İlçe TÜBİTAK Koordinatörü, Matematik Öğretmeni Türker Kayalıoğlu da amaçlarının öğrencilerde bilime olan merakı artırmak ve araştırmaya yönlendirmek olduğunu söyledi. Öğrencilerin hazırladığı projeler fuarı gezen katılımcılardan büyük ilgi gördü.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler