131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

VELİLERİN KREŞ İSYANI

22 Haziran 2015, Pazartesi 10:14

     


Aliağa Belediyesi’ne ait kreşin kapatılacağı haberini alan öğrenci velileri Aliağa Belediyesi önünde toplanarak Belediye Başkanı Serkan Acar’ı bu kararından dolayı protesto ettiler.

Aliağa Belediyesi'ne ait kreşin kapatılacağını öğrenen veliler karara tepki gösterdi. Kreşte kayıtlı öğrencilerin velilerine bildirilen 15 Temmuz tarihinde kreşin kapatılacağı yönündeki haber velilerin öfkelenmesine neden oldu. 100 öğrencinin kayıtlı olduğu kreşin kapatılma kararının kendilerine Cuma Akşamı mesai bitiminde bildirildiğini ifade eden veliler bu haber üzerine toplanarak tepki gösterdiklerini belirttiler.

AK PARTİ’Lİ ÖNAL SÖZ VERDİ

Yanlarında çocukları ile birlikte Aliağa Belediyesi’nin önüne gelen veliler kreşin kapatılmaması yönünde imza topladılar. Velilerin topladıkları imzaları teslim edecek bir yetkili bulamamaları tansiyonun daha da yükselmesine neden oldu. Velilerin protestosunu haber alan AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Erdal Önal, Belediye binası önüne gelerek velileri sakinleştirmeye, yardımcı olmaya çalıştı. Önal, durumla bizzat ilgileneceğini belirterek konuyu meclis üyesi arkadaşları ile de görüşüp Belediye Meclis Toplantısına taşıyacağını söyledi.

BAŞKAN YARDIMCISI İLE GÖRÜŞMEYE ÇALIŞTILAR

Belediye önünde toplanan velilerden bazıları Belediye Başkan Yardımcıları ve diğer yetkililere telefonla ulaşmaya çalışsa da başarılı olamadı. Belediye binası önünde bir süre Başkan Acar’ı protesto eden veliler, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özkurt’un Aliağa Belediyesi Sosyal Tesislerinde olduğunu öğrenerek buraya hareket etti. Sosyal Tesislerin önünde toplanan veliler Belediye Başkan Yardımcısı Özkurt’la görüşmeye çalıştılar. Özkurt’un görüşme talebini reddetmesiyle burada da sorularına bir cevap bulamayan veliler tepkilerini sürdürdü.

“SERKAN ACAR’A BUNUN İÇİN Mİ OY VERDİK”

Konuyla ilgili tepkilerini dile getiren veliler “Böyle belediyecilik olmaz. Sosyal belediyecilik bu değil. Kurumun zarar ettiği için kapatıldığı söylentileri var. Zarar ediyor diye böyle bir kuruluşun kapanması doğru değil. Belediyenin amacı kar etmek değil, hizmet götürmektir. Biz Serkan Acar'a bunun için mi oy verdik? Bizler her ay bu kreşe 360 TL para ödüyoruz. Özel kreşlerden çok da ucuz hizmet verilmiyor. Buna rağmen yine de zarar ediliyorsa söylesinler, burayı ayakta tutacak ücret ne ise onu vermeye razıyız” ifadelerini kullandılar. Alkışlar ve ıslıklarla bir süre Sosyal Tesislerin önünde protestolarını sürdüren veliler tepkilerini farklı platformlarda dile getirmek üzere dağıldılar. (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler