131019098
19 Nisan 2024, Cuma

BAKIR KABLOLAR İÇİN ÇÖPLÜĞÜ YAKTILAR

22 Haziran 2016, Çarşamba 07:05

     


Aliağa Belediyesi Çöp Depolama alanında dün öğleden sonra yangın çıktı. Kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın güçlükle kontrol altına alındı.

Aliağa Belediyesi Çöp Depolama alanında dün öğleden sonra saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Yangının, bazı şahısların atık elektrik kablolarının bakırlarını almak için yaktıkları ateşin çöp depolama alanına sıçraması sonucu meydana geldiği öğrenildi. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen ve geniş bir alana yayılan yangında yükselen siyah dumanlar gökyüzünü kaplandı.

Giderek büyüyen ve tehlikeli hale gelen yangının söndürülmesi için bölgeye, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine ait 3, Menemen Orman İşletme Şefliğine bağlı 3 olmak üzere toplam 6 itfaiye aracı ile Aliağa Belediyesi’ne ait 3 iş makinesi, 2 arazöz ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye araçları vakit geçirmeden yangın söndürme çalışmalarına başlarken iş makineleri de yangının daha geniş bir alana yayılmasını engellemek için yanan alanın etrafını toprakla çevirdi. Yangın yaklaşık 1 saat süren söndürme çalışmasının ardından güçlükle kontrol altına alındı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler