131019098
19 Mart 2024, Salı

ACAR’DAN PETKİM’E SERT UYARI

22 Haziran 2017, Perşembe 06:55

     


PETKİM’de Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı ve yöneticilerinin gözaltına alınması, işçilerin polis ile yüz yüze gelmesi üzerine yaşananlara tepki gösteren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınladı.

Acar, PETKİM yönetimine “PETKİM işçilerini sınarsanız, tüm Aliağa’yı sınarsınız” dedi. ‘PETKİM yönetiminin dikkatine’ başlıklı yazısında Serkan Acar, yönetim ile işçiler arasında yaşanan iletişim sıkıntılarını yakından takip ettiğini, zaman zaman iki tarafa da sağduyu çağrısı yaptığını hatırlattı.

Başlayan direnişin ardından PETKİM yönetiminin devreye polisi sokması ile yaşanan gelişmeler ile ilgili üzüntüsünü dile getiren Acar “Şunu net bilmenizi isterim ki, eğer yönetim olarak bu saat itibari ile işçimizi polislerimiz ile sınamaya devam ederseniz beni ve Aliağa’yı sınamaya çalışacaksınız. 12 saat içerisinde; çoluğu çocuğu, eşi, anası ve babası ile ekmeğinin peşinde olan işçilerimize karşı aynı ortam içerisinde bu tutumunuzu göstermeye devam ederseniz, Serkan Acar ve Aliağa Belediyesi’nin kurumsal kimliğinin neler yapabileceğini de sınamak zorunda kalacaksınız.” dedi.

Söylemlerinin PETKİM yönetimi tarafından ‘İki devlet, bir millet’ anlayışıyla değerlendirilirse dost tavsiyesi olacağını ifade eden Serkan Acar “Bu anlayıştan uzak bir bakış açısı ile değerlendirirseniz "sonuçları sıkıntı doğuracak bir uyarı" olarak alabilirsiniz.” diyerek PETKİM yönetimine uyarıda bulundu.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın açıklamasının üzerine, bazı vatandaşlar Serkan Acar’ın tutumunu destekleyen ve tebrik eden yorumlar yaparken, diğer bir kesim ise Acar’ın da yönetime geldiği dönem işten çıkardığı işçilere atıfta bulunarak, açıklamayı samimi bulmadıklarını dile getirdiler.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler