131019098
19 Mart 2024, Salı

BELEDİYEDEN YAPILANDIRMA HATIRLATMASI

22 Haziran 2017, Perşembe 06:43

     


Aliağa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergilerinde ödeme yükümlülüğü bulunan vatandaşların yapılandırma işlemleri için son başvuru tarihinin 30 Haziran Cuma günü olduğunu duyurdu.

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren kamuya ait borçları düzenleyen 7020 sayılı yasa kapsamında vatandaşların, Belediye'ye olan borçlarını eşit taksitle ödeme fırsatı sunuluyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşlar, 30 Haziran 2017 tarihine kadar Aliağa Belediyesi tahsilat servisine müracaat ederek işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili kanun Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından emlak, çevre temizlik ve ilan reklam borçlarının da yapılandırılmasına imkan sağlandı. Para cezaları ve kiralar yapılandırma kapsamı dışında tutuluyor.

Vatandaşlar kendilerine en uygun taksit ve vade seçeneğinden faydalanabilecek. İki ayda bir ödemenin öngörüldüğü yeniden yapılandırmada 6 taksit 12 ay vade, 9 taksit 18 ay vade, 12 taksit 24 ay vade ve 18 taksit 36 ay vade seçenekleri bulunuyor. Başvuruda bulunan yükümlüler, ilk taksitlerini zamanında ödememeleri veya eksik ödemeleri halinde yapılandırmadan doğan haklarını kaybedecek. Aynı zamanda yükümlüler taksitlerini bir takvim yılında ikiden fazla kez vadesinde ödememeleri ya da eksik ödemeleri halinde yapılandırılan borçlarına ilişkin ödeme haklarını kaybedecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler